MTS a trimis corpul de control la Federația Română de Baschet

Federația Română de Baschet se confruntă în continuare cu probleme referitoare la nerespectarea prevederilor statutare înaintea alegerilor pentru președinție ce vor avea loc pe 14.05.2021.

15 apr. 2021, 12:48
MTS a trimis corpul de control la Federația Română de Baschet

MTS a trimis corpul de control la Federația Română de Baschet. Conform unor surse apropiate forului românesc, citate de baschet.ro, Ministerul Tineretului și Sportului a trimis corpul de control la Federația Română de Baschet. Inspecția a avut loc săptămâna trecută la sediul FRB, iar vizat a fost modul în care structurile sportive și-au exercitat dreptul de vot la alegerile din 2017, primele organizate după modificarea statutului în forma actuală.

Este de menționat că la acele alegeri Asociațiile Județene de Baschet și-au exprimat dreptul de vot, deși conform noului statut, nu îndeplineau condițiile prevăzute de art. 12.3. În cazul în care corpul de control sesizează nereguli, acesta poate solicita forului românesc inclusiv recuperarea finanțării acordate în ultimii ani.

Directorul de comunicare al FRB, Tiberiu Rist, nici nu a confirmat, nici nu a infirmat controlul din partea MTS. Acesta a răspuns că „azi (nr. miercuri) nu a fost nimeni la sediul FRB”, dar va întreba conducerea pentru a ne transmite mai multe informații. Până în acest moment nu ne-au fost furnizate alte informații.

De asemenea, conform acelorași surse, la nivelul Federației Române de Baschet se vehiculează faptul că acest control a fost trimis la intervenția lui Carmen Tocală, candidat la alegerile de luna viitoare.

Carmen Tocală este ultimul candidat la postul de președinte al Federației Române de Baschet. În vârstă de 59 ani, aceasta a mai condus forul de la București între anii 2005 și 2012.

Tocală este vicepreședinte la FIBA Europe din anul 2019 și membră în FIBA Central Board până în 2023. Ea este prezentă în structura organizației baschetbalistice europene din 2010.

Drama unei baschetbaliste în vârstă de 18 ani, infectată cu COVID. S-a trezit din comă cu piciorul amputat
Conform gsp.ro, Carmen Tocală ar fi declarat că „Degeaba am eu o funcție într-un for european dacă baschetul românesc o ia la vale”, fiind nemulțumită de rezultatele echipelor naționale din ultima perioadă.

În cursa pentru președinția FRB sunt acum șase candidați: Carmen Tocală, Svetlana Drăgușin, Cătălin Burlacu, Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu și Adrian Voinescu.

Anton Netolitzchi, legenda baschetului românesc, a murit din cauza Covid-19. Acum patru luni a decedat şi fratele său, de aceeaşi boală