Muammar Gaddafi a fost capturat. Libienii sărbătoresc în Sirte VEZI IMAGINI LIVE

Fostul lider libian Muammar Gaddafi a fost capturat. Informaţia a fost anunţată de un comandant al trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, citat de presa de la Tripoli. Potrivit Al-Jazeera, fostul lider libian este în stare critică.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 11:29

Potrivit MEDIAFAX, fostul lider libian Muammar Gaddafi a fost prins joi la Sirte şi este grav rănit, a anunţat un comandant al trupelor noului regim libian, citat de AFP.

„Muammar Gaddafi a fost arestat. Este rănit grav, dar încă respiră”, declară Mohamed Leith, unul dintre comandanţii trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, afirmând că l-a văzut el însuşi pe fostul lider libian.

Asaltul care a permis eliminarea ultimelor poziţii ale trupelor pro-Gaddafi a avut loc joi dimineaţă şi a durat circa 90 de minute. Soldaţii Consiliului Naţional de Tranziţie libian au preluat integral controlul în Sirte, oraşul natal al lui Gaddafi.

VEZI IMAGINI LIVE


Broadcasting live with Ustream

Muammar Gaddafi conduce Libia de mai bine de patru decenii, fiind cel mai longeviv lider din lumea arabă.

Muammar Gaddafi s-a născut în 1942 şi a urmat iniţial cursurile Universităţii din Benghazi. A renunţat însă la studii şi s-a  alăturat forţelor armate. A devenit cunoscut după ce a participat la lovitura de stat prin care a fost înlăturat de la putere regele Idris.

Odată ajuns la putere, Gaddafi a investit miliarde de dolari în dotarea armatei şi în dezvoltarea nivelului de trai, ceea ce i-a adus popularitate în rândul libienilor.

Numele lui Gaddafi a fost legat de mai multe atacuri teroriste, printre care explozia care a distrus un avion de pasageri deasupra Scoţiei în 1988.