Mubarak, condamnat la închisoare pe viaţă. După sentinţă, oamenii s-au luat la bătaie VIDEO

Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, pentru înăbuşirea violentă a protestelor din Egipt, informează Associated Press. După ce a fost dat verdictul, susţinătorii şu opozanţii fostului dictator s-a luat la bătaie în sala de judecată. Incidente violente au izbucnit şi pe străzile din Cairo.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 08:29
Mubarak, condamnat la închisoare pe viaţă. După sentinţă, oamenii s-au luat la bătaie VIDEO

UPDATE 16:54 Mubarak a părăsit elicopterul la mai bine de două ore după aterizare şi a fost mutat la spitalul închisorii Tora, potrivit Associated Pres.

UPDATE 15:29 Lui Hosni Mubarak i s-a făcut rău în elicopterul care îl transporta de la tribunalul unde a fost condamnat la închisoare pe viaţă, până la închisoarea din Tora, la sud de Cairo, şi primeşte îngrijiri medicale, potrivit NBC News.

UPDATE 12:49 Procurorul General al Egiptului a decis transferul lui Hosni Mubarak la o închisoare din Cairo, potrivit Associated Press.

UPDATE 11:47 Fostul ministru de Interne egiptean Habib El-Adly a primit şi el închisoare pe viaţă, informează Ahram.org. Şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate, care erau judecaţi pentru aceleaşi fapte, au fost achitaţi.

UPDATE 11:45 Faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa şi Gamal, s-au prescris, a anunţat sâmbătă preşedintele tribunalului care i-a judecat, potrivit Mediafax.

UPDATE 11:42 Oamenii din tribunal au început să huiduie după pronunţarea sentinţei. Ei au strigat „Fals, fals, fals” şi au cerut schimbarea radicală a regimului. O bătaie între susţinătorii şi opozanţii lui Mubarak a izbucnit chiar în sala de judecată, informează Ahram.org. Oamenii au devenit violenţi şi pe străzile din Cairo.

Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011.

Mubarak a fost prezent la audiere, întins pe o targă din cauza stării sale de sănătate.

Primul dintre liderii înlăturaţi de la putere de „primăvara arabă” care compare personal în faţa judecătorilor, Hosni Mubarak este judecat de la 3 august 2011.

Acuzarea ceruse pedeapsa cu moartea împotriva lui Mubarak. Inculpat pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei şi pentru corupţie, el a pledat nevinovat.

Alături de fostul preşedinte mai sunt judecaţi fiii săi, Alaa şi Gamal, fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate. Un om de afaceri, Hussein Salem, este judecat în lipsă.

 

Revenim cu amănunte.