Muftiul Arabiei Saudite: Toate bisericile din regiune trebuie DISTRUSE, islamul este singura religie legitimă

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune, informează Interfax, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 11:02
Muftiul Arabiei Saudite: Toate bisericile din regiune trebuie DISTRUSE, islamul este singura religie legitimă

Liderul religios a adus ca argument o afirmaţie a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică ”nu ar trebui să existe două religii”.

Muftiul a făcut aceste declaraţii după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când şeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declaraţie. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, marele muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru – ”că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, a declarat pentru Interfax că această declaraţie a muftiului Arabiei Saudite, ”care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria”.

În Arabia Saudită s-ar afla la lucru între 3-4 milioane de imigranţi creştini, menţionează agenţia de presă rusă Interfax. Creştinii din regat nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.