Mugur Isărescu a făcut alegerea. În ce şi-a investit averea guvernatorul BNR

Mugur Isărescu şi-a investit banii în titlurile de stat Fidelis. Guvernatorul BNR a avut o încredere foarte mare în acestă variantă, suma investită fiind una uriaşă, peste un milion şi jumătate de lei.

09 iul. 2023, 08:39
Mugur Isărescu a făcut alegerea. În ce şi-a investit averea guvernatorul BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a ales să investească o sumă uriaşă în titluri de stat, aceasta fiind variante cea mai sigură, în opinia sa. Conform declaraţiei de avere pe care a publicat-o, Isărescu a investit în titulri de stat Fidelis 1,66 milioane de lei şi 14.089 de euro.

Citeşte şi  Afaceristul român care bagă spaima în Carrefour, Lidl și Kaufland. Planul măreț al fermierului: „Sunt producător direct și am adaos comercial mic”

În fapt, datele din declaraţia de avere a guvernatorului BNR confirmă spusele lui Mugur Isărescu. Anul trecut, în momentul în care a fost întrebat despre modul ales pentru a investi banii personali, el a precizat că  a optat pentru titlurile de stat.

„Vreți să vă spun adevărul? Nu-mi fac nicio iluzie. N-am cum. Nu m-am dus la bursă cu toate că am un coleg care lucrează acolo, dar nu. I-am ținut, acum de la o vreme, în titluri de stat.

Au dat o dobândă mai mare și am așteptat și ca băncile să majoreze. În plus, am făcut o investiție extraordinară, am 4 nepoți și sunt la școală, nu?”, a declarat, atunci, Mugur Isărescu.

Citeşte şi Salarii mai mari pentru acești români. Cine primește mai mulți bani de la 1 august 2023. Anunţ oficial de la Guvern

Conform declaraţiei de avere, Mugur Isărescu a raportat un salariu de 1,02 milioane de lei anul trecut, salariu încasat de la  BNR. Cee ce înseamnă că primeşte un salariu lunar de 85.569 de lei. La acesta s-au adăugat 30.612 lei de la Academia Română şi o pensie de 237.612 lei.

Guvernatorul BNR are 13 conturi deschise la băncile din România, Cea mai mare sumă într-un cont bancar a fost, anul trecut, de 400.000 de lei.

Mugur Isprescu este şi acţionar la o societate comercială. Este vorba despre SC MĂR SRL, unde are  o participaţie de 79,40%, care valorează 1,15 miloane de lei.