Mugur Isărescu anunţă: România este pregătită pentru zona euro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că România îndeplineşte toate criteriile de aderare la euro. El adaugă însă că este nevoie de o lege adoptată în Parlament, de toate partidele politice.

18 aug. 2014, 20:48
Mugur Isărescu anunţă: România este pregătită pentru zona euro

1 Ianuarie 2019 este data la care România ar urma să treacă la moneda unică. Toate condiţiile sunt îndeplinite, asigură guvernatorul, însă deşi pare un drum lesne, Mugur Isărescu spune că sunt de trecut unele obstacole.

Problema care se pune nu este dacă, ci când se vor realiza. În prezent, România îndeplineşte toate criteriile de la Maastricht„, a spus Isărescu, citat de România TV. „Credem că ar fi bine să fie cel puţin sub forma unei strategii adoptate de toate partidele politice. Te antrenezi pe un drum, ciclul electoral nu trebuie să te abată de la drumul respectiv, indiferent de alegeri„, a adăugat el.

Guvernatorul Mugur Isărescu şi-a presărat discursul şi cu glume. „Pe termen lung ne înţelegem cu toţi. Disputele sunt mai puţine, se înţelege şi preşedintele cu premierul, toată lumea e de comun acord, amintindu-ne de ce spunea Keynes, că prognozele pe termen lung nu ridică probleme, pentru că pe termen lung suntem cu toţii pe lumea cealaltă„, a mai spus el.

Isărescu a menţionat că stabilirea unei date ţintă pentru intrarea în zona euro este binevenită şi că presupune şi ca economia să fie pregătită pentru momentul adoptării monedei unice.