Mugur Isărescu, dispus să renunţe la pensia de peste 11.000 de lei. Ce salariu încasează guvernatorul BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că ar renunţa la pensie dacă se aprobă legislaţia care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

08 ian. 2020, 15:19
Mugur Isărescu, dispus să renunţe la pensia de peste 11.000 de lei. Ce salariu încasează guvernatorul BNR

„Nu pot să am un comentariu şi sper că aceasta este ultima dumneavoastră întrebare pentru că ştiţi o să faceţi caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum… Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de ’89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa renunţ la pensie, bineînţeles. Mai ales că anul acesta uitaţi, avem 140 de ani”, a spus Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Parlamentul a numit noul Consiliul de Administraţie al BNR la începutul lunii iulie, iar Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al băncii centrale.

Mandatul noului Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României a intrat în vigoare la 11 octombrie 2019, pentru o perioadă de 5 ani, conform Hotărârii nr. 19 din 3 iulie 2019 a Parlamentului României, potrivit BNR.

Salariul şi pensia guvernatorului au crescut consistent anul trecut, potrivit declaraţiei de avere pe 2019 consultată de Economica.net.

 El a avut un salariu mediu lunar de la Banca Naţională de 67.200 lei pe lună. Venitul guvernatorului a crescut vizibil faţă de 2017, când încasa pe lună 65.600 de lei pe lună, potrivit precedentei declaraţii de avere.

 Peste el, a încasat o pensie de stat de 11.350 lei pe lună, care, graţie modificărilor legislaţiei pensiilor făcute de PSD, e net superioară pensiei medii lunare încasată în 2017, de 9.300 de lei.

Citeşte şi: Mugur Isărescu avertizează: Pensiile trebuie să crească, dar când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%