Mugur Isărescu, dispus să renunţe la pensia de peste 11.000 de lei. Ce salariu încasează guvernatorul BNR

Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2020 17:19 // Actualizat: Miercuri, 08 Ianuarie 2020 17:30 // Sursa: romaniatv.net

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că ar renunţa la pensie dacă se aprobă legislaţia care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

"Nu pot să am un comentariu şi sper că aceasta este ultima dumneavoastră întrebare pentru că ştiţi o să faceţi caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum... Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de '89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa renunţ la pensie, bineînţeles. Mai ales că anul acesta uitaţi, avem 140 de ani", a spus Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Parlamentul a numit noul Consiliul de Administraţie al BNR la începutul lunii iulie, iar Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al băncii centrale.

Mandatul noului Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României a intrat în vigoare la 11 octombrie 2019, pentru o perioadă de 5 ani, conform Hotărârii nr. 19 din 3 iulie 2019 a Parlamentului României, potrivit BNR.

Salariul şi pensia guvernatorului au crescut consistent anul trecut, potrivit declaraţiei de avere pe 2019 consultată de Economica.net.


 El a avut un salariu mediu lunar de la Banca Naţională de 67.200 lei pe lună. Venitul guvernatorului a crescut vizibil faţă de 2017, când încasa pe lună 65.600 de lei pe lună, potrivit precedentei declaraţii de avere.

 Peste el, a încasat o pensie de stat de 11.350 lei pe lună, care, graţie modificărilor legislaţiei pensiilor făcute de PSD, e net superioară pensiei medii lunare încasată în 2017, de 9.300 de lei.

Citeşte şi: Mugur Isărescu avertizează: Pensiile trebuie să crească, dar când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR Mugur Isărescu pensie salariu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 ian 20:54
Răspunde | Votează email 1 email
Gica
Poate ca marirea punctului de pensie trebuia facuta mai echilibrat. Dar asta inseamna ca nu putem intra in zona euro mai repede de vreo 10-15 ani. Poate mai bine, deloc. Dupa cum recomanda si Calin Georgescu, care stie ce spune. Nu vrem sa fim o noua Grecie, Portugalie, Italie sau Spanie, in care anumite mecanisme financiare sa nu fie sustinute, iar populatia sa nu poata sa suporte impactul dur, dar benefic doar pentru Unii (mai ales, externi). In ce priveste contribuabilii la pensii, acestia sunt 7 milioane, iar pensionari 4,9 milioane. Altii au venit cu 5,2 milioane. Deci, ministrul Muncii actual nu stie ce gestioneaza. Au mai fost zvonuri in perioada Boc - Base, de fapt aceleasi, ca vor fi mai putini contribuabili. S-a dovedit Opusul. De ce ? Multi si-au facut pensii In Afara si nu au intrat in Sistemul romanesc. Unii lucreaza In Afara si au contribuit in Sistemul romanesc. Daca nu vor lucra, vor avea pensia minima, care poate fi o pierdere calculata (oricum, se da un ajutor social).
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H