EXCLUSIV Mugur Mihăescu, furibund în direct: Mi-e că o să vadă pe pielea lor cum este când privezi omul de lucrurile de bun simţ”

Mugur Mihăescu intervine în criza energetica! Nu vrea sa faca concesii, NU vrea sa avem parte de restricţii în zona de energie. Demască propaganda şi se opune sărăcirii populaţiei.

26 aug. 2022, 21:22
EXCLUSIV Mugur Mihăescu, furibund în direct: Mi-e că o să vadă pe pielea lor cum este când privezi omul de lucrurile de bun simţ”

Mugur Mihăescu a comentat despre situaţia în care se afla economia României şi propune concedierea bugetarilor care sunt intraţi pe pile. Comediantul ironizează intervenţia lui Virgil Popescu care face apel la economisirea curentului electric.

Se anunță o iarnă grea în România: Guvernul are în plan reducerea plafonării pentru anumiți consumatori de energie
„Am făcut până în ’89 concesii. Şi toti astia care au făcut planuri de rationalizare au sfârşit nasol, cu  revolutii. Noi am trait istoria, am scris o pagina din ea. Mi-e ca o sa vada pe pielea lor cum este cand privezi omul de lucrurile de bun simt. Macar pe masa si caldura in casa. Cu tot respectul, peste tot se vehiculeaza criza in toata Europa. Fiecare stat are capacitatea, pe aceste perioada forta majora, sa isi gestioneze propriile resurse, pentru asta s-ar rezolva intr-o saptamana tot ce inseamna aceasta criza energetica. E produsa de Hidroelectrica, de carbune si Nuclearelectrica, mai adauga si ferme solare si ajungi la 90% facute de companii ale statului al caror pret e stationat. Daca tu permiti de la acest pret si nu intervii, zici, domne, dupa o saptamana se mai fac doua lucruri: orice provider, baietii destepti, poate sa lucreze cu profit 5% pe o perioada de 3 ani si s-a incheiat discutia”, a  declarat Mugur Mihăescu în exclusivitate la România TV.

 

În contextul crizei energetice din România, Mugur Mihăescu a acceptat o intervenție televizată și a transmis că guvernanții au o serie de măsuri pe care le-ar putea lua pentru a preveni criza lucru care, iată, nu consideră că se întâmplă. Într-o astfel de situație precum cea cu care se confruntă România, primul lucri care ar trebui făcut se referă la reducerea cheltuielilor bugetare.

(…) Un milion două sute de mii de bugetari. Înţelegi? Dă afară 500.000 din ei, aia pe care îi ţineţi acolo numai să vă voteze. Aia de prin administraţii, de prin regii, rude, neamuri, deh, ca pe merit nu aţi angajat nici pe dracu, ca aia nu vă votează.
Daţi-i afară pe aia şi revenim la artimetica. Ori o mie de euro salar pe cap de vită furajată ori 12 luni egal şase miliarde de euro la buget. Economie. Adică reducere de deficit bugetar”, a fost mesajul lui Mugur Mihăescu.

Statul român, bun de plată. ANRE: Suma totală transmisă spre decontare către furnizorii de energie după compensarea preţurilor a depăşit 2,47 miliarde lei
Mai exact, în ultima perioadă, Mugur Mihăescu transmite că au fost angajați foarte mulți bugetari, jumătate de milion, cu aproximație, în aparatul administrativ. Mai mult, o altă soluție vizată de actor face referire la taxele pe care companiile românești le plătesc, taxe care ar putea potența considerabil bugetul de stat. Mai mult decât atât, antreprenorul a discutat din perspectiva unui afacerist care se vede nevoit să angajeze străini, din cauza lipsei forței de muncă.