Mugur Mihăescu cere premierului oprirea asasinării HoReCa: Asasinaţi un milion de oameni care lucrează în domeniile afectate

Mugur Mihăescu i-a transmis un mesaj premierului României. Actorul și patronul mai multor restaurante din Capitală dorește oprirea asasinării economice a României, dar și asasinarea HoReCa, susținând că restricțiile impuse sectorului ”asasinează un milion de oameni care lucrează în domeniile afectate”.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 10:23
Mugur Mihăescu cere premierului oprirea asasinării HoReCa: Asasinaţi un milion de oameni care lucrează în domeniile afectate

Actorul a menționat faptul că HoReCa este pe ultimul loc în rapoartele științifice în ceea ce privește răspândirea virisului, iar numărul mare de cazuri din prezent se datorează începerii școlilor, întoarcerii românilor din vacanță și ieșirii la vot.

Citește și: CORONAVIRUS 11 OCTOMBRIE. Rată de infectare de 2,52 în Bucureşti. În 12 judeţe indicele depăşeşte 1,5 la mia de locuitori

”HoReCa este pe ultimul loc în toate rapoartele ştiinţifice în ceea ce priveşte împrăştierea virusului. Ştiţi bine că atunci când am deschis prima oară restaurantele şi am respectat regulile pe care dumneavoastră le-aţi impus, de bună credinţă, ştiţi bine că în acel moment numărul de cazuri a stagnat, nu era în creştere, ci a explodat odată cu întoarcerea oamenilor din vacanţă, cu începerea şcolilor, a explodat şi mai abitir odată cu ieşirea masivă a electoratului la vot” , susține actorul.

”Vă felicit pentru rezultatul obţinut, dar ceea ce faceţi dumneavoastră sau dacă daţi girul acestor indivizi care vor să ne asasineze, gândiţi-vă că asasinaţi un milion de oameni care lucrează împreună cu familiile lor, mai mult sau mai puţin, în domeniile afectate. Un milion de oameni care s-ar putea să voteze pe alţii şi sincer, mie unul nu mi-ar conveni, pentru că mai degrabă prefer nişte ministere care îşi fac treaba, cum este Ministerul Economiei”, afirmă Mugur Mihăescu, într-un mesaj video publicat pe pagina sa.

Mugur Mihăescu cere Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Fondurilor Europene să nu mai pună beţe în roate antreprenorilor şi să le pună la dispoziţie granturile europene, deoarece „lumea în HoReCa nu mai are niciun ban”.

Actorul susţine că metoda închiderii restaurantelor nu va opri răspândirea virusului în țară. De asemenea, acesta susține că românii au înțeles faptul că trebuie să fie responsabili și poartă mască.

„Opriţi asasinarea, domnule Orban! Opriţi asasinarea HoReCa! Poate dumneavoastră vreţi să faceţi ceva ca să opriţi acest număr mare de cazuri. Nu aceasta este metoda, s-a dovedit peste tot în lume că nu ţine treaba asta. Nu este normal de 9 luni aceleaşi plăci asurzitoare să le auzim de la Arafat şi Tătaru. Aceleaşi plăci: spălaţi-vă pe mâini, puneţi-vă mască. Gata! Am înţeles! Asta facem, ne spălăm pe mâini, punem mască, dar asta nu a scăzut epidemia în nicio ţară din lumea asta. Nu am luat modelul Suediei, care nu mai are epidemie. Noi ce facem? Ne asasinăm ţara”, a spus Mugur Mihăescu, unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai restricţiilor care vizează industria HoReCa.