Muhuleţ (AEP): În mai puţin de 6 luni, vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidenţiale

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, a declarat marţi că au început verificările asupra listelor electorale de la alegerile prezidenţiale din 2014, iar rezultatele vor fi prezentate "în mai puţin de şase luni". El a precizat că arhiva a fost predată, la AEP, în urmă cu două săptămâni.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 19:25
Muhuleţ (AEP): În mai puţin de 6 luni, vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidenţiale

„AEP, înainte de turul I din 2 noiembrie, a avut o procedură de achiziţie publică în derulare. A fost desemnată o firmă câştigătoare în acest sens, care s-a şi apucat de lucru în acest moment, urmează să vă prezentăm concluziile în mai puţin de şase luni, dacă au fost voturi ilegale la alegerile pentru preşedintele României – 2014, turul I şi turul II. Concluziile la care o să ajungem, dacă vor fi în sens negativ, ca de fiecare dată le vom pune la dispoziţie IGPR şi Parchetului General, care mai departe vor desfăşura operaţiuni specifice”, a arătat Muhuleţ.

El a explicat că, pe listele electorale permanente, există toate CNP-urile cetăţenilor cu drept de vot la data alegerilor, cu domiciliul în România.

„Toate acele liste intră în verificare, se verifică listele permanente cu listele suplimentare, listele suplimentare între ele, la toate secţiile de votare; concluziile reies”, a mai spus Marian Muhuleţ.

El a participat marţi la conferinţa „Consolidarea Statului de Drept într-un spaţiu al schimbării”, eveniment moderat de expertul anticorupţie Laura Ştefan şi organizat de Expert Forum în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer şi LiderJust.