Multe dintre camerele de supraveghere erau dezactivate în noaptea asasinării lui Nemţov. Filmările, neclare

Deși zona unde se află Kremlinul, în inima Moscovei, este împânzită de camere de supraveghere, o bună parte dintre acestea erau dezactivate pentru reparații vineri seara când a fost ucis Boris Nemțov, unul dintre liderii opoziției ruse și dintre cei mai virulenți critici ai președintelui Vladimir Putin, după cum scrie în ediția sa de luni publicația rusă Kommersant, citată de agenția de presă ucraineană Unian.

02 mart. 2015, 09:58
Multe dintre camerele de supraveghere erau dezactivate în noaptea asasinării lui Nemţov. Filmările, neclare

UPDATE: Toate camerele de supraveghere din Moscova au funcționat normal în noaptea în care a fost împușcat mortal opozantul rus Boris Nemțov, nefiind desfășurate niciun fel de lucrări de reparație, a precizat luni serviciul de presă al departamentului pentru tehnologia informației din cadrul municipalității moscovite, citat de agenția semioficială de presă RIA Novosti.

 

Multe dintre camerele de supraveghere în noaptea asasinării lui Boris Nemţov erau dezactivate pentru reparații, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Noi detalii în cazul asasinării lui Boris Nemţov, opozantul lui Putin. Poliţiştii au găsit maşina ucigaşilor

Cele mai multe înregistrări care au ajuns pe masa anchetatorilor sunt neclare. Momentul crimei a fost totuși filmat, deși de la distanță, de o cameră de supraveghere a televiziunii TVC, ale cărei înregistrări, în special privind condițiile meteorologice, sunt utilizate la știri.

Martoră la asasinat, prietena politicianului rus, Anna Durițkaia, un fotomodel ucrainean de 23 de ani, care se afla alături de el, a fost într-atât de șocată de cele întâmplate, încât nu a reținut nici măcar marca mașinii.

Citeşte şi: Asasinarea lui Boris Nemţov, surprinsă de camerele de supraveghere. Imaginile au fost făcute publice VIDEO

Potrivit Kommersant, au fost date în căutare o serie de autoturisme Ford, Kia Rio și VAZ-2110 de culoare albă. Toate aceste mașini au fost descoperite de poliție, dar s-a dovedit că proprietarii lor nu au nicio legătură cu cele întâmplate.