Mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID cu prioritate: „Am ajuns şi cobai?”

Medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a anunţat că personalul din învăţământ ar putea fi vaccinat cu prioritate în primele serii. Declaraţia medicului Valeriu Gheorghiţă i-a nemulţumit însă pe unii profesori.

23 nov. 2020, 15:42
Mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID cu prioritate: „Am ajuns şi cobai?”

Mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID şi se revoltă după ce medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ar putea fi vaccinaţi anti-COVID cu prioritate. O postare pe Facebook prin care aceştia sunt anunţaţi că ar putea fi vaccinaţi anti-COVID-19 cu prioritate, alături de medici, a strâns numeroase reacţii din partea cadrelor din învăţământ. Mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID cu prioritate, iar unii spun că le cedează locul parlamentarilor români, potrivit Adevarul.ro.

 

Mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID cu prioritate: „Nu devenim cobaii Europei!”

Cotor Incuţa, un profesor din Teiuş, a scris: „Serios? Am ajuns şi cobai? Dacă refuz ce îmi fac? M-am săturat de atâtea ordine pe care le primim! Să se vaccineze ei primii. Politicienii noştri dragi în frunte cu madam ministra educaţiei!”.

Andy Arad, profesor din Oradea: „Nici vorbă, nu mă vaccinez”
Laura Camelia, profesor la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu: „Avem şi noi, în sfârşit, prioritate la ceva! Nici acum nu suntem mulţumiţi? Cârcotaşi mai sunteţi…”

Nicoleta Ana, profesor la C.S.E.I. „Paul Popescu Neveanu” Timişoara: „Nu vreau să mă vaccinez… vaccinul vostru este un experiment. Amintiţi-vă câte eşecuri au fost cu vaccinul hpv (în ţări precum India) să nu uităm de vaccinul antipoliomielitic care a avut urmări catastrofale (chiar la o mătuşă de-a mea, pareză – şi era copilă) aşa că în faza asta de testare răspunsul meu este nu…devenim cobaiii Europei….”

Cristina Maria Comanescu Feraru, profesor în Constanţa: „Mai întâi preşedintele, guvernul, parlamentul…ei sunt primii la toate!!! Noi…mai la coadă…după priorităţi…!!!”.

Citeşte şi: Strategie vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: „Prioritate vor avea cei din Sănătate”

Roxana Ni, profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bucureşti: „Aa, mersi! Il cedez persoanelor nevoiaşe, gen parlamentari/senatori”.

 

Printre cei care au comentat la postare sunt şi profesori care au spus că vor să se vaccineze.

Mihael Mircea Alexandrescu, profesor în Craiova: „Egoişti, ca de fiecare dată. Sa vedem întâi pe pielea altora! Şi ce bine că au fost mii de voluntari pe care s a testat iniţial. Oameni curajoşi, care s-au supus unor riscuri inţiale mult mai mari! Dar noi nu! Nici aşa! Eu mă vaccinez! Si sper ca cei ce n-o fac să aibă restricţii! Şi de salariu! Că ne-am tot plâns pe aci că online-ul nu e şcoală!”.

 

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a explicat pentru Stirile ProTV care sunt domeniile de “activități critice” incluse în al primul val de vaccinare cel care cuprinde domeniile prioritare pentru protejarea funcționării unui stat.

În primul rând vor fi vaccinaţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, apoi persoanele în stare de vulnerabilitate din punct de vedere medical: vârstnici, bolnavi cronici. El a menţionat că personalul din învăţământ va fi considerat ca fiind parte a personalului din infrastructura critică, urmând a fi vaccinat în a doua tranşă.