Munca de-acasă devine obligatorie, din cauza variantei Delta. Cel puţin 30% din angajaţi trebuie să se conformeze acestei reguli, de luni, la Moscova

Moscova - epicentrul recrudescenţei pandemiei de coronavirus determinată de varianta Delta, mult mai contagioasă - a anunţat vineri revenirea la telemuncă pentru cel puţin 30% dintre angajaţi, cu excepţia celor vaccinaţi cel puţin cu o doză de ser împotriva COVID-19.

25 iun. 2021, 20:03
Munca de-acasă devine obligatorie, din cauza variantei Delta. Cel puţin 30% din angajaţi trebuie să se conformeze acestei reguli, de luni, la Moscova

Un ordin publicat pe site-ul primăriei Moscovei precizează că această măsură care impune munca de-acasă intră în vigoare de luni, 28 iunie, vizându-i şi pe angajaţii de peste 65 de ani sau pe cei cu risc mare de îmbolnăvire, după cum scrie The Moscow Times.

Această măsură, în vigoare în timpul primului şi celui de-al doilea val al epidemiei la Moscova, a fost ridicată la sfârşitul lunii ianuarie, dar o nouă explozie de cazuri este înregistrată în ultimele două săptămâni, în urma răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi a ritmului lent de vaccinare.

Capitala rusă a înregistrat vineri 98 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei. În total, 20.293 de noi cazuri de infecţii au fost raportate pe ansamblul ţării, dintre care 7.916 la Moscova.

Citeşte şi Moscova, afectată grav de noua tulpină mutantă a coronavirusului. Primarul capitalei Rusiei anunţă că este mai agresivă şi se răspândeşte mai repede

Primăria Moscovei a decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie pentru persoanele din sfera serviciilor, reintroducând o serie de restricţii şi instituind un certificat de sănătate. Dar autorităţile municipale nu iau în calcul instituirea unei măsuri de izolare generală, de genul celei din primăvara anului trecut.

Mai multe regiuni au urmat exemplul Moscovei şi au reintrodus o serie de restricţii împotriva coronavirusului. Medicul sanitar şef al Rusiei, Anna Popova, a anunţat vineri că, începând de luni, vaccinarea pentru anumite categorii de persoane devine obligatorie în 18 regiuni din cadrul Federaţiei Ruse.

Campania de imunizare trenează în Rusia din decembrie pe fondul neîncrederii ruşilor în vaccinuri, în pofida apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au permis angajatorilor să-i concedieze pe acei salariaţi care refuză să se vaccineze.

Conform ultimelor cifre, aproape 15% din populaţia Rusiei a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului web Gogov, care compilează date din regiuni şi din mass-media, în lipsa unor statistici oficiale naţionale.

Citeşte şi Moscova a declarat vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din mai multe industrii, după ce Putin spusese că măsura este „nerealistă şi imposibilă”

Rusia este, cu 132.064 de decese raportate de guvern, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Agenţia pentru statistică Rosstat, care operează cu o definiţie mult mai largă pentru decesele asociate COVID-19, a raportat circa 270.000 de decese în perioada de la începutul pandemiei şi sfârşitul lunii aprilie a.c.