Munca de-o viaţă, îngropată în nămeţi. Lacrimi şi neputinţă în faţa salvatorilor VIDEO

După trei săptămâni de izolare în nămeţi, sătenii din Valea Măcrişului au ieşit la lumină. Autorităţile au reuşit să deszăpezească satul din Ialomiţa, după două zile de luptă cu zăpada înaltă de cinci metri. Bătrânii au izbucnit în lacrimi când i-au întâmpinat pe salvatori.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 18:15

Oamenii din satul Valea Măcrişului nu credeau că o să supravieţuiască viscolului. Plâng şi acum când se uită la casele şi grajdurile distruse de nămeţi. După două zile de lupte cu zăpada, utilajele au reuşit, miercuri, să înlăture ultimul dop de zăpadă de la intrarea în Valea Măcrişului.

Nu mai putem. Am 62 de ani. Munca de 43 de ani se prăbuşeşte. Zăpadă pe acoperiş. Nu mai ştim. Ne-a ajutat şi domnul primar, zice că vine să dăm de pe lângă pereţi, că o să cade casa jos. Nu ştim încotro s-o ducem, unde s-o dăm„, a spus o bâtrână plângând.

După săptămâni de viscol, oamenii încearcă acum să salveze şi animalele.

Burlanul de acolo l-a avut porcul băgat în zăpadă. N-a avut porcul aer două zile, bine că altfel murea asfixiat, nu mâncare, nu apă„, a spus localnică.

Oamenii au rămas acum cu speranţa că vor putea reface pagubele zăpezii. „Nu mai este nimica. Cu gândul la Dumnezeu şi gata. Trebuie să reuşim„, spune o bătrânică plângând.

De două săptămânii elevii din Valea Măcrişului nu au mers la şcoală. Centrala s-a defectat din cauză că localitatea a stat cinci zile fără energie electrică.

Singurul mijloc de transport timp de trei săptămâni, prin localitate, peste nămeţi a fost sania trasă de cai.

În Valea Măcrişului sunt aşteptaţi şi mai mulţi jandarmi care să îi ajute pe săteni să îşi dezgroape casele de sub zăpadă. Zeci de case sunt cu totul îngropate, iar oamenii izolaţi au rămas fără lemne, alimente şi apă.

Toate drumurile naţionale au fost închise în judeţul Ialomiţa.