Muncitori români blocaţi în Libia, după ce paşapoartele le-au fost confiscate

Situaţie disperată pentru 49 de români, plecaţi la muncă în Libia. Oamenii sunt blocaţi de trei luni acolo după ce paşapoartele le-au fost confiscate de patronul libian.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 09:47
Muncitori români blocaţi în Libia, după ce paşapoartele le-au fost confiscate

Românii munceau pentru 700 de euro pe lună, însă în opt luni, au primit doar 3 salarii.

Muncitorii români au rămas şi fără bani şi fără paşapoarte şi nu pot reveni acasă, în ciuda apelurilor disperate făcute către autorităţi. 

„Paşapoartele ni le-a luat de când am venit. Am făcut plângere la consulat. Ne spune să aşteptăm. Oamenii se duc şi caută la gunoaie ce se aruncă la alimentări, ce e expirat, noi le luăm şi le mâncăm. Toată lumea vrea să vină acasă. Nu avem bani şi paşapoarte, ne spune ca suntem datori”, a povestit , prin telefon, pentru  România TV, Marian Dinu, unul dintre muncitorii aflaţi în Libia.

Soţia muncitorului bate la uşile autorităţilor române de 3 luni de zile ca să-şi aducă bărbatul acasă. „Soţul meu mi-a zis că nu are bani nici măcar pentru apă. Zice, măi, te rog frumos, crede-mă, pâine adunăm de la cazan să mâncăm. Nu mai au nevoie de absolut nimic. Dar să le dea drumul să vină în ţară”, a spus Maria Dinu, soţia muncitorului român.

Contactaţi de România TV, reprezentanţii firmei care i-a trimis pe muncitorii români în Libia nu au dat niciun răspuns până la această oră. Nici Ministerul român de Externe nu a formulat deocamdată un punct de vedere oficial cu privire la această situaţie.