Municipiul Braşov intră în scenariul roşu: Şcolile, cluburile şi pieţele comerciale vor fi închise

Încă o zonă intră în scenariul roşu din cauza creşterii cazurilor de coronavirus. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a declarat marţi că municipiul Braşov şi comuna Hărman vor intra în scenariul roşu în ceea ce priveşte şcolile. Cursurile urmând să se desfăşoare doar online. De asemenea, discotecile cluburile şi pieţele comerciale vor fi închise.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 18:05
Municipiul Braşov intră în scenariul roşu: Şcolile, cluburile şi pieţele comerciale vor fi închise

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 34/27.10.2020, privind constatarea depăşirii incidenţei cumulate de 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în municipiul Braşov şi comuna Hărman, precum şi instituirea unor măsuri suplimentare de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus”, a anunţat Instituţia Prefectului – Judeţul Braşov pe pagina de Facebook.

Ce spune prefectura Braşov

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor este interzisă. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la alin. 2 şi alin. 3 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Se suspendă activitatea din pieţele comerciale (cu excepţia pieţelor agroalimentare), târguri şi oboare”, a precizat Prefectura Braşov, potrivit Agerpres.


loading...