Municipiul Sibiu va intra în carantină! Ce restricţii vor fi impuse cetăţenilor

Municipiul Sibiu a ajuns la rata de infectare de 11,18 la mia de locuitori, în timp ce județul se află pentru a treia zi consecutiv în topul județelor din țară, cu o rată de infectare de 7,19. Conform Ora de Siviu, prefectul Mircea Crețu va propune carantinarea municipiului în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 13:58
Municipiul Sibiu va intra în carantină! Ce restricţii vor fi impuse cetăţenilor

UPDATE: DSP SIBIU propune carantinarea municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr

Direcția de Sănătate Publică a realizat o analiză de risc și a trimis-o către Centrul Național de Sănătate Publică pentru avizare. În propunere se cere carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie. Municipiul Sibiu are, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

 

CJSU Sibiu s-a reunit, miercuri seară, pentru a analiza situaţia epidemiologică din judeţ, după ce incidenţa cumulată a cazurilor înrgistrate în ultimele 14 zile a ajuns la 7,19 cazuri la mia de locitori.

”În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu, la finalul şedinţei. 

Știrea inițială:

Conform surselor Ora de Sibiu, au fost trimise deja informări către IPJ Sibiu și Jandarmeria Sibiu și li s- acerut să stabilească efectivele și punctele de verificare ale intrărilor în oraș.

Citește și: Drama trăită de un pacient infectat cu coronavirus la spitalul din Sibiu. A dormit pe jos, pe o saltea gonflabilă

Prefectul Mircea Crețu, aflat în izolare după infectarea cu coronavirus, a admis pentru Ora de Sibiu că informațiile sunt adevărate.

”Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine, se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Restricții pentru populație

Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Prefectul a anunțat că este posibil să fie implementate și alte măsuri, urmând ca acestea să se regăsească în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență.

„Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru Ora de Sibiu.