România, catastrofală la debutul în Liga Naţiunilor. A pierdut în Muntenegru, iar Edi Iordănescu rămâne fără victorie ca selecţioner

Naţionala de fotbal a României a debutat cu stângul în noua ediţie a Ligii Naţiunilor, fiind învinsă de reprezentativa Muntenegrului cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Stadionul Gradski din Podgorica, în Grupa a 3-a a Ligii B.

04 iun. 2022, 21:20
România, catastrofală la debutul în Liga Naţiunilor. A pierdut în Muntenegru, iar Edi Iordănescu rămâne fără victorie ca selecţioner

MUNTENEGRU-ROMÂNIA 2-0 (Mugosa – min. 66, Vukcevic – min. 87)

. România a tras primul şut pe spaţiul porţii adverse abia în minutul 90, iar jocul de ansamblu al „tricolorilor” a fost catalogat drept „ruşinos” de fostul căpitan al reprezentativei noastrem Gică Popescu.

Meciul de la Podgorica a fost al treilea ca selecţioner pentru Edi Iordănescu, care nu a reuşit să câştige nici în amicalele cu Grecia (0-1) şi Israel (2-2).

În primul meci al grupei, Finlanda a remizat cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-1 (Pukki 45+1 – pen. / Prevljak 90+3).

Clasament: 1. Muntenegru – 3 puncte, 2. Bosnia – un punct, 3. Finlanda – un punct, 4. România – niciun punct.

În etapa următoare, marţi, de la ora 21.45, România va întâlni în deplasare Bosnia-Herţegovina, meci care va fi transmis în direct de Antena 1.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Selecţionerul Edi Iordănescu a convocat 30 de jucători pentru cele patru partide pe care naţionala României le dispută în luna iunie, în Liga Naţiunilor.

Click aici pentru a vedea meciul

Echipele de start:
Muntenegru: 1. Milan Mijatovic – 7. Marko Vesovic, 5. Igor Vujacic, 6. Zarko Tomasevic (căpitan), 2. Andrija Vukcevic – 23. Adam Marusic, 20. Milos Raickovic, 10. Marko Jankovic, 16. Vladimir Jovovic – 17. Sead Haksabanovic – 9. Stefan Mugosa. Selecţioner: Miodrag Radulovic.
Rezerve: 12. Danijel Petkovic, 13. Milos Dragojevic – 3. Risto Radunovic, 4. Marko Vukcevic, 8. Drasko Bozovic, 11. Fatos Beciraj, 14. Uros Djuranovic, 15. Sasa Balic, 18. Vukan Savicevic, 19. Aleksandar Scekic, 21. Balsa Sekulic, 22. Milos Milovic.
România: 1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 17. Adrian Rus, 11. Nicuşor Bancu – 18. Răzvan Marin, 3. Iulian Cristea, 14. Darius Olaru – 9. Andrei Ivan, 19. Florin Tănase, 13. Valentin Mihăilă. Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Marian Aioani – 4. Cristian Manea, 5. Alexandru Creţu, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Cicâldău, 10. Alexandru Maxim, 15. Andrei Burcă, 20. Sergiu Hanca, 21. Octavian Popescu, 22. Mario Camora, 23. Alexandru Mitriţă.

LIVE Prima TV Sâmbătă, 4 iunie, ora 21:45, stadion Gradski (Podgorica): Muntenegru – ROMÂNIA

LIVE Antena 1 Marţi, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica): Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA

LIVE Antena 1 Sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti (Bucureşti): ROMÂNIA – Finlanda

LIVE Prima TV Marţi, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti (Bucureşti): ROMÂNIA – Muntenegru.

Tricolorii vor evolua în echipament alb în meciul cu Muntenegru, din această seară. La partida de la Podgorica sunt aşteptaţi 8.000 de spectatori, dintre care aproape 300 vor fi fani ai echipei României.

Citeşte şi Noroc pentru România în Liga Naţiunilor 2022-2023! Tricolorii, în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru

MUNTENEGRU-ROMÂNIA LIVE VIDEO. Selecţionerul Edi Iordănescu a declarat în conferinţa de presă de dinaintea partidei că pentru echipa naţională este un nou început şi că jucătorii au nevoie de un mesaj puternic de solidaritate şi de încredere. El a mai afirmat că este foarte pretenţios în ceea ce priveşte atitudinea şi nivelul implicării.

“Avem nevoie de suporterii noştri, de toată lumea să vină în prijinul echipei naţionale, ca aceşti băieţi să prindă încredere. Băieţii au nevoie de un mesaj puternic de solidaritate. După prima acţiune o concluzie importantă a fost că mi s-au întărit toate gândurile iniţiale, în sensul că încrederea pe care am spus că o am în băieţi este şi mai mare. Aceste zile împreună ei au răspuns bine. Este un nou început şi sper să urmeze lucruri bune, însă sunt foarte conştient că vom avea un drum greu în faţă”, a spus Iordănescu.

El a precizat că lipsesc din lot unii jucători, în special “jucători de creativitate”. “Dar trebuie să găsim soluţiile necesare. Mă bucur că jucătorii care sunt cu noi sunt în linii mari sănătoşi şi vom vedea mâine la ora jocului ce va propune Muntenegru. Noi trebuie să construim identitatea noastră, să încercăm să ne impunem strategia, dar vom avea în faţă o echipă motivată, cu jucători valoroşi”.

El a subliniat că în contextul în care urmează patru meciuri într-un interval scurt, strategia trebuie să fie foarte clară. “Ştim cu toţii că echipa naţională nu a răspuns foarte bine atunci când a avut o serie de trei jocuri într-un timp relativ scurt. Acum vorbim de patru. Strategia trebuie să fie foarte clară, să fim foarte atenţi. Trebuie să-i motivăm, să-i strângem pe băieţi, să le dăm încredere. Am încredere în potenţialul nostru, în talentul nostru şi dacă ne vom ridica la un nivel bun şi din punct de vedere al intensităţii de joc, al implicării în toate momentele jocului, vom avea o şansă importantă”.

“Dacă sâmbătă nu vom propune o echipă care să se bată pentru fiecare minge, pentru fiecare metru de teren cu siguranţă vom avea o şansă în minus. Suntem aici, trebuie să confruntăm tot, suporterii echipei gazdă, vremea, gazonul, stadionul, drumul sunt lucruri care fac parte din acest proces. Trebuie să intrăm cu o mentalitate corectă şi să ne obişnuim să dăm totul pentru rezultat pentru că altfel o să închidem încă o campanie pe care o să o ratăm şi o să stăm să ne gândim de ce am făcut-o”, a mai afirmat Iordănescu.

Citeşte şi Israel – România 2-2. „Tricolorii” au clacat pe final! Probleme mari pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu este de părere că următoarele meciuri ale echipei naţională vor fi unele “de luptă, de uzură”. “E totuşi final de sezon, nu e uşor. Vremea, oboseala… Dar este important cum gândim. Am analizat şi perspectiva punctelor şi pot să spun că încercăm să luăm joc cu joc. E foarte important ca la fiecare joc să arătăm concentrare, atitudine, devotament şi rezultatul final este afectul acestor lucruri. Pentru a fi la European vor conta punctele din campania pentru European. Acum cei la care vom apela trebuie să dea totul. Sunt foarte atent, chiar rigid când vine vorba de mentalitate de gândire, sunt foarte pretenţios. Aşteptările mele sunt la nivel foarte înalt ca atitudine, mentalitate, spirit, implicare în jocuri. Nu mai merge doar cu fotbal boem. Cei care nu vor da totul pe teren, cu siguranţă voi fi mult mai atent în cazul lor, atunci când fac convocările. Avem nevoie de atitudine, avem nevoie de spirit, avem nevoie să fim echilibraţi, să ne implicăm în toate momentele jocului şi numai când vom face aceste lucruri putem să emitem pretenţii pentru rezultate pozitive”, a mai spus Edi Iordănescu.