Noroc pentru România în Liga Naţiunilor 2022-2023! Tricolorii, în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru

S-au stabilit adversarele României în Divizia B a Ligii Națiunilor 2022-2023. Sorţii au decis ca tricolorii să nimerească în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

16 dec. 2021, 19:48
Noroc pentru România în Liga Naţiunilor 2022-2023! Tricolorii, în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru

România a fost repartizată în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, alături de reprezentativele Bosniei, Finlandei şi Muntenegrului, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Nyon.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de Robert Pires şi Gaizka Mendieta.

Tricolorii s-au aflat în a treia urnă valorică, alături de Israel, Serbia şi Irlanda. Celelalte urne au fost formate din: Urna I – Ucraina, Suedia, Bosnia-Herţegovina, Islanda; Urna II – Finlanda, Norvegia, Scoţia, Rusia; Urna IV – Slovenia, Muntenegru, Albania şi Armenia.

Meciurile din faza grupelor Ligii Naţiunilor se vor disputa în perioada iunie – septembrie 2022.

Citeste si Larisa Iordache se retrage! Gimnasta şi-a depus deja actele pentru renta viageră

La competiţie participă 55 de selecţionate repartizate în patru divizii valorice, pe baza rezultatelor din ediţia anterioară. În diviziile A, B şi C sunt câte 16 echipe, împărţite în patru grupe fiecare. Divizia D are numai şapte echipe, împărţite într-o grupă de patru şi una de trei reprezentative.

Câştigătoarele grupelor diviziilor B-D vor promova în eşalonul superior, iar formaţiile de pe locurile 4 în A-B vor retrograda. Echipele de locurile 4 din Divizia C vor juca un play-off, în martie 2024, la finalul căruia vor fi stabilite cele două echipe care vor retrograda în Divizia D.

Echipele de pe primul loc în grupele Diviziei A se vor califica în semifinalele Ligii Naţiunilor. Finalele, mică şi mare, şi semifinalele vor avea loc la 14, 15 şi 18 iunie 2023.

Unele echipe vor ajunge din Liga Naţiunilor la turneul final al Campionatului European din 2024, dar condiţiile de calificare vor fi stabilite în iunie 2022.

Deţinătoarea trofeului Ligii Naţiunilor este Franţa.

Citeste si Suma derizorie cu care Simona Halep îi plăteşte pe Adrian Marcu şi Daniel Dobre. Darren Cahill îi lua un milion de dolari pe an!