Munţii de bagaje cresc pe aeroporturile din Marea Britanie. „Problema va continua toată vara. Va fi mai rău în weekend”

Șeful Ryanair a avertizat marţi că haosul pe marile aeroporturi din Marea Britanie va continua „pe toată durata verii”, pe fondul scenelor de necrezut de la Manchester și de pe aeroportul Heathrow, din Londra.

21 iun. 2022, 20:24
Munţii de bagaje cresc pe aeroporturile din Marea Britanie. „Problema va continua toată vara. Va fi mai rău în weekend”

Michael O’Leary, şeful de la Ryanair, susține că blocajele guvernamentale legate de Covid și „gestionarea greșită” generală i-au forțat pe șefii aeroporturilor să impună disponibilizări în masă, iar lipsa de personal afectează acum controlul traficului aerian, dar şi manipularea cantităţilor imense de bagaje și securitatea. „Această problemă va continua în special pe aeroporturi precum Gatwick și Heathrow pe tot parcursul verii. Va fi mai rău în weekend și mai bine în timpul săptămânii‘, a declarat el, pentru Sky News .

În acelaşi timp, haosul continuă pe aeroportul Heathrow din Londra. Au apărut noi imagini cu mormanele de bagaje, care încă se află în fața terminalelor pentru că nu există suficient personal care să le manevreze. Asta în contextul în care, inițial, pasagerilor li s-a spus că problema va fi rezolvată în două zile. Până și piloții au ajutat la încărcarea bagajelor în avioane, însă chiar și așa personalul nu a putut face față.

Citeşte şi Imaginile zilei. Haos pe Heathrow. Covor de bagaje abandonate pe cel mai mare aeroport din Londra

Luni, reprezentanții aeroportului au cerut companiilor aeriene să anuleze 10 la sută din zborurile lor pentru a face faţă numărului mare de de bagaje. 15.000 de pasageri au fost afectați în urma acestei decizii.

Avertizând că pasagerii ar trebui să se pregătească pentru o „experiență mai puțin decât satisfăcătoare” în lunile următoare, Michael O’Leary a spus că 25% din zborurile Ryanair weekendul trecut au fost întârziate din cauza problemelor de control al traficului aerian și alte 15% din cauza aeroporturilor care au gestionat întârzieri.

Citeşte şi VIDEO Un elicopter s-a prăbușit în apă, la doar câțiva pași de oamenii care înotau


loading...