Murăturile: indicaţii şi contraindicaţii. Cine trebuie să le consume cu precauţie

Murăturile conțin fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru sănătate Mai mult, ptin fermentare, murăturile se „îmbogățesc" cu probiotice, care îmbunătățesc digestia. Totuși, ele trebuei consumate cu moderație de cei cu hipertensiune sau boli renale.

RomaniaTV.net
05 feb. 2016, 10:28
Murăturile: indicaţii şi contraindicaţii. Cine trebuie să le consume cu precauţie

Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă și sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. Este recomandat ca murăturile cu oțet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conțin acizi lactici.

Fiecare tip de murături este indicată unei afecțiuni. De exemplu, castraveții au proprietatea de a scădea colesterolul, conopida are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, iar roșiile verzi combat virusurile.

Întăresc sistemul imunitar

Întrucât au probiotice, murăturile sunt benefice pentru persoanele care fie se confruntă cu dezechilibrul florei intestinale şi cu imunitate scăzută, fie după un aport de medicamente antiinflamatoare sau antibiotice.

Citeşte şi  Arunci zeama de la murături? Iată 4 lucruri pe care le poţi face cu aceasta

De asemenea, sunt indicate celor cărora li se administrează chimioterapie sau radioterapie. Dar doar murăturile preparate în saramură au un conţinut bogat în probiotice, spre deosebire de castraveţii muraţi vara.

Împiedică acumularea de grăsimi în sânge

În cazul persoanelor care suferă de dislipidemii (creşterea colesterolului de tip LDL şi a trigliceridelor în sânge), datorită conţinutului de fibre, murăturile pot reprezenta un adaos preţios în timpul meselor.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro