Mureşan, despre condamnarea la închisoare: „E un abuz fără margini” VIDEO

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, consideră decizia ICCJ privind condamnarea sa la 7 ani de închisoare cu executare drept "un abuz fără margini". Mureşan a declarat, la România TV, că el a sperat că este "un joc care până la urmă se va finaliza" şi că "oamenii ăştia vor înţelege că n-am dus nimic acasă, că n-am luat niciun leu de la nimeni, că n-am favorizat pe nimeni".

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 09:35
Mureşan, despre condamnarea la închisoare: „E un abuz fără margini” VIDEO

Fostul ministru Ioan Avram Mureşan a calificat drept „un abuz fără margini” decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care i-a respins, luni, recursul înaintat la decizia prin care era condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Găsit vinovat pentru deturnare de fonduri în perioada în care era ministru, Avram a declarat, pentru România TV că nimeni nu i-a acordat prezumţia de nevinovăţie şi că nu s-a luat în considerare faptul că există  probe privind faptul că proiectul din care este acuzat că a luat bani s-a finalizat cu succes în România.

„M-am gândit că e un joc care până la urmă se va finaliza şi că oamenii ăştia vor înţelege că n-am dus nimic acasă, că n-am luat niciun leu de la nimeni, că n-am favorizat pe nimeni. Nici măcar în dosarul ăsta în care spun ei că mă condamnă la 7 ani nimeni nu spune că mi-a dat ceva”, a declarat Mureşan.

Fostul ministru spune că a făcut demersuri în Statele Unite pentru a obţine probe care să-i dovedească nevinovăţia: „Am început să-i întreb pe americani dacă ei cred că banii care au mai rămas aici în România nu s-au folosit corect. Toţi se arătau îngrijoraţi în America. Eu le-am explicat că sunt condamnat pentru lucrurile acestea, că am termen şi că vreau să mă apăr şi să-mi trimită din arhiva lor documente care să ateste faptul că programul s-a închis corect, că ei nu au nimic de comentat din acest punct de vedere. Şi toţi mi-au răspuns cu o mare rapiditate şi eu sunt cetăţean român, nu american”.

Există rapoarte americane care arată că proiectul s-a terminat cu succes în Romania, e un abuz fără margini, aşa cum se întâmplă în România zilelor noastre. La început am luat-o de bună, că există prezumţia de nevinovăţie Şi că oamenii vor veni cu probe să demonstreze că am făcut abuzuri, că am luat ceva, că mi-am dus acasă din bani. Au căutat tot felul de conturi, dar n-au gasit nimic pentru că n-aveau ce să găsească”, a precizat Mureşan, adăugând că, după ce condamnarea a devenit definitivă, va face ce îi spune avocatul.