Soluţii naturale pentru păr strălucitor şi mătăsos

Natura oferă femeilor o mulţime de modalităţi prin care să rămână tinere şi frumoase din cap până în picioare şi automat şi pentru păr. Iar cheltuielile sunt mult mai mici decât în cazul produselor sintetice pe care le găsim în magazine.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 13:44
Soluţii naturale pentru păr strălucitor şi mătăsos

Părul este unul dintre cele mai importante atuuri ale unei femei. Atunci când este strălucitor şi mătăsos atrage o mulţime de priviri, iar când este prea uscat sau prea gras lasă senzaţia că ar fi neîngrijit. Produsele naturale sunt cele mai indicate pentru păr, cele sintetice riscând să ducă la căderea lui. În plus, puteţi să faceţi astfel şi economie, combinând o serie de ingrediente naturale foarte eficiente.

Mierea, bicarbonatul de sodiu sau rozmarinul sunt soluţii naturale pentru îngrijirea părului şi prevenirea deteriorării sau îngrăşării acestuia, scrie Mediafax.

Mătreaţa, de exemplu, poate fi combătută şi ea foarte eficient cu ajutorul unei măşti făcute din o lingură de muştar, ulei de ricin şi de cocos, cu care se masează apoi pielea capului, înainte de a clăti cu apă călduţă şi a spăla cu şampon.

Părul cârlionţat şi uscat se încâlceşte imediat, însă toate problemele pot fi date uitării cu un amestec foarte simplu, din două ceşti de smântână şi o lingură de miere, care se aplică pe scalp şi se lasă să acţioneze 5-6 minute, înainte de a spăla părul şi a aplica balsam.

Părul gras poate deveni istorie cu ajutorul unei infuzii de rozmarin, cu care se clăteşte părul după spălare.

Persoanele care îşi spală părul zilnic ar trebui să ştie că şamponul elimină uleiurile naturale produse de pielea capului, ceea ce duce la un păr uscat şi aspru. Dacă nu puteţi renunţa la acest obicei, puteţi folosi bicarbonat de sodiu, un produs delicat cu părul şi pielea capului.

Strălucirea părului poate fi redată cu ajutorul unei singure linguri de miere, pe care o lăsaţi să se dizolve în trei căni de apă fierbinte, înainte de a vă clăti părul. Acest amestec funcţionează şi ca un fixativ natural. Tot pentru fixare şi strălucire puteţi folosi în locul gelului de păr din comerţ un amestec natural de gelatină dizolvată într-o cană de apă fierbinte, ţinut apoi la frigider.