Musulmanii îşi fac propriul Facebook. Vezi aici cum se va numi

Pe internet ar urma să apară cât de curând o reţea socială pentru musulmani. Autorii proiectului, finanţat de oameni de afaceri din Rusia şi Kazahstan, promit să creeze un portal care va corespunde 100% normelor islamice, transmite staţia de radio radio BFM.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 14:03
Musulmanii îşi fac propriul Facebook. Vezi aici cum se va numi

Astfel, la Istanbul, Cairo şi Moscova se fac în prezent pregătiri intense pentru lansarea site-ului internet Salamworld, care, după cum speră autorii acestuia, va deveni o reţea socială majoră a lumii islamice, informează AGERPRES.

Autorii proiectului speră ca în primii trei ani de funcţionare, site-ul să atragă între 30 şi 50 milioane de utilizatori. Ei promit că site-ul lor va filtra conţinutul reţelei sociale, astfel încât să fie respectate valorile de familie, împărtăşite de musulmanii din întreaga lume. Succesul acestei noi reţele sociale se bazează pe faptul că 54% din toată populaţia islamică din lume sunt persoane tinere sub 25 de ani.

În prezent, la Salamworld lucrează angajaţi din 12 ţări, proiectul urmând să fie lansat simultan în nouă limbi: engleză, arabă, rusă, turcă, persană, franceză, indoneziană, malaieză şi urdu. Un proiect asemănător, Muxlim.com, a fost închis anul trecut, după ce investiţia înghiţise mai multe milioane de euro. Un alt proiect similar, IMHalal.com, destinat socializării între musulmani, a avut aceiaşi soartă, fiind închis din cauza lipsei de investitori.