Mutare ŞOC în Liga 1. E OFICIAL, grecul Kiros Vasaras este noul şef al arbitrilor români

Comitetul Executiv al FRF a decis, în cadrul şedinţei de vineri, numirea grecului Kiros Vasaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Vasaras îl înlocuiește pe Alexandru Deaconu, care urmează să-şi continue activitatea în cadrul CCA, într-o altă funcție. Comitetul Executiv al FRF a decis, în cadrul şedinţei de vineri, numirea grecului Kiros Vasaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Vasaras îl înlocuiește pe Alexandru Deaconu, care urmează să-şi continue activitatea în cadrul CCA, într-o altă funcție. - See more at: http://www.fanatik.ro/inlocuitor-pentru-deaconu-comitetul-executiv-ales-un-nou-presedinte-al-cca-256236#ad-image-0

11 iul. 2014, 15:46
Mutare ŞOC în Liga 1. E OFICIAL, grecul Kiros Vasaras este noul şef al arbitrilor români

Kiros Vasaras (48 de ani), de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 până în 2009. După retragerea din activitate, Vasaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul românesc. Grecul a fost varianta finală a lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, care a luat în calcul că Vasaras e la curent cu tot ce se întâmplă în arbitrajul românesc şi nu ar avea nevoie de timp pentru acomodare.

În cariera sa de arbitru, Kiros Vasaras a oficiat la CM 2002, unde a condus la centru întâlnirea China – Costa Rica, din faza grupelor, dar şi la Euro 2008, unde a condus, tot în grupe, Cehia – Portugalia şi Polonia – Croaţia.

În palmaresul său mai figurează două semifinale de Liga Campionilor (AC Milan – PSV Eindhoven, în 2005, şi Manchester United – AC Milan, în 2007), dar şi două de Cupa UEFA (FC porto Lazio, în 2003, şi Glasgow Rangers – Fiorentina, în 2008).