Mutare şoc pe banca lui Dinamo. Cosmin Contra este noul antrenor. PRIMELE DECLARAŢII UPDATE

Gheorghe Mulțescu și-a reziliat contractul cu Dinamo și, cel mai probabil, va fi înlocuit de Cosmin Contra pe banca tehnică a "câinilor". Contra a ajuns deja în România și s-a întâlnit cu șefii roș-albilor.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 09:45
Mutare şoc pe banca lui Dinamo. Cosmin Contra este noul antrenor. PRIMELE DECLARAŢII UPDATE

UPDATE: Fostul selecționer al naționalei României spune că investitorii spanioli au acceptat toate condițiile sale, iar dorința comună este de a o readuce pe Dinamo la un nivel înalt.

„În momentul în care a existat interesul ca spaniolii să ia Dinamo și disponibilitatea lor ca eu să fiu managerul acestui proiect, le-am spus că, în momentul în care vor lua Dinamo, eu sunt dispus să vorbim, să vedem ce își doresc ei și ce pot să le ofer eu și dacă dorințele celor două părți pot să coincidă și să facem treabă bună la Dinamo. Acum două săptămâni, când m-ați sunat, nu fusesem contactat. 

Lucrurile s-au grăbit puțin în ultimele 4-5 zile, când eram la Lisabona. Am fost sunat de investitori, de Melero, de Cortacero, de Rufo , care este director sportiv, am avut un videochat, pentru că acum avem tehnologia asta, și am vorbit despre ceea ce își doresc ei, ce pot eu să le ofer și despre anumite condiții care erau obligatorii că să ajungem la o înțelegere. Au fost discuții două zile la rând, am ajuns la o înțelegere din toate punctele de vedere și mai trebuia, după finala UCL, să semnăm actele.

Eu am negociat cu Cortacero, cu Melero și cu Rufo. Eu cu aceste trei persoane am negociat. Totul este în regulă și toate condițiile au fost acceptate de către investitorii spanioli și își doresc să facă treabă. Am vorbit despre ceea ce ne dorim fiecare și asta se reflectă și în niște clauze. Nu vor fi doar vorbe, ci fapte. Vrem să facem din Dinamo din nou o echipă puternică în România”, a declarat Contra, la Fotbal Club.

UPDATE. „Cosmin Contra este noul antrenor principal al echipei Dinamo București pentru următoarele două sezoane competiționale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului”, se arată în comunicat.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Dinamo Bucureşti şi Gheorghe Mulţescu au convenit, miercuri, pe cale amiabilă, încetarea contractului de antrenor principal al echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, anunţă gruparea „alb-roşie”. Gigi Mulţescu va ocupa o nouă funcţie în cadrul clubului, poziţia urmând a fi stabilită, zilele următoare, de comun acord cu conducerea executivă a dinamoviştilor.

Numit la conducerea tehnică a roş-albilor la 14 iulie 2020, în cel mai dificil moment din istoria de 72 de ani a clubului, Gheorghe Mulţescu a avut rezultate remarcabile la Dinamo într-o perioadă în care alţi antrenori au refuzat să preia echipa şi au preferat să fugă cât mai departe de stadionul din Ştefan cel Mare pentru a nu-şi păta palmaresul.

Cu un lot decimat de probleme medicale, cu 18 jucători confirmaţi pozitiv la testările pentru diagnosticarea Covid-19, cu două săptămâni de izolare la domiciliu, Gheorghe Mulţescu a reuşit să salveze echipa noastră carantinată şi să aibă rezultate cu care alţi antrenori dinamovişti nu se pot lăuda în condiţii normale ale fotbalului.

Cel mai probabil, Mulţescu va fi înlocuit de Cosmin Contra.