Mutare spectaculoasă a lui Ion Ţiriac. Detalii de ultimă oră: este afacerea momentului în România

Tranzacția prin care Autonom preia Țiriac Operating Lease a fost finalizată. Autonom preia Ţiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane euro, active în valoare de 48,9 milioane euro şi o flotă de peste 2.600 de mașini.

15 apr. 2022, 20:17
Mutare spectaculoasă a lui Ion Ţiriac. Detalii de ultimă oră: este afacerea momentului în România

Mutare spectaculoasă a lui Ion Ţiriac. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Autonom, cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din România, preia controlul asupra Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), apreciind că această achiziție nu ridică obstacole semnificative în zona concurenței.

Mutare spectaculoasă a lui Ion Ţiriac. Detalii de ultimă oră: este afacerea momentului în România

Ion Țiriac a făcut în ultima perioadă mai multe mutări importante în cadrul grupului său. Astfel, dacă la jumătatea lunii ianuarie, era anunțată oficial semnarea unui acord definitiv de vânzare – cumpărare al Țiriac Leasing cu Banca Transilvania, pe 25 ianuarie era anunțată și tranzacția dintre același grup și Autonom pentru vânzarea Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL). Acum, această din urmă tranzacție a fost finalizată, după acordul Consiliului Concurenței, scrie economica.net.

Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid. S-a aflat abia acum

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

Cine va moşteni averea lui Ion Ţiriac. Nu apar toţi copiii în „testament”

Ion Țiriac se clasează pe locul 1.818 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, având o avere de 1,6 miliarde de dolari, conform Forbes.