Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid. S-a aflat abia acum

Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid. În luna decembrie a anului trecut, informația că omul de afaceri a vândut licența turneului a devenit oficială. Acum, la câteva luni, s-a aflat şi suma pentru care miliardarul a acceptat să cedeze turneul de la Caja Magica.

02 apr. 2022, 11:09
Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid. S-a aflat abia acum
Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid

Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid. Prin intermediul grupului Endeavour, compania americană IMG (cea care a achiziționat licența de la Ion Țiriac) a anunțat că i-a plătit românului nu mai puțin de 360 de milioane de euro.

Citeşte şi: Ion Ţiriac şochează după ce a avut COVID: „Dacă aș fi fost împăratul lumii, aș fi dat un decret cu vaccinarea obligatorie”

Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid

La această sumă se adaugă alte 30 de milioane care vor fi plătibile în decursul următorilor doi ani de zile, scrie Stiripesurse.ro.

Tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP, astfel că ediția din acest an va fi prima fără Ion Țiriac în postura de patron al turneului madrilen.

În afara competiției de tenis, în tranzacție a fost inclus și turneul de golf Acciona Open de Espana.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 26 aprilie – 8 mai 2022. Turneul a fost câștigat în două rânduri de Simona Halep, la edițiile din 2016 și 2017.

Cine va moşteni averea lui Ion Ţiriac

Omul de afaceri are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Cu toate că miliardarul român are trei moștenitori, doar unul are acces la imperiu. Ion Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației.

Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac.

Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a spus avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, Nicolai Mindrila, potrivit Rise Project.