Mutu e tranşant după RATAREA calificării la CM 2014: E vina ANTRENORULUI

Atacantul Adrian Mutu a declarat, marţi, la România TV, că ratarea calificării la Cupa Mondială din 2014 este exclusiv vina selecţionerului Victor Piţurcă, pentru faptul că a ales o tactică nepotrivită pentru dubla cu Grecia, de la baraj, dar şi pentru faptul că de-a lungul timpului a întreţinut conflicte cu jucători importanţi, care astfel au ieşit din circuitul naţionalei şi nu au mai putut pune umărul la calificare.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 21:48
Mutu e tranşant după RATAREA calificării la CM 2014: E vina ANTRENORULUI

Adrian Mutu a declarat, imediat după ce România a mai ratat o calificare la un turneu final, că tactica aleasă pentru dubla confruntare cu Grecia a fost una greşită. „Obiectivul nostru era locul doi în grupă, l-am atins, dar am avut aceste două meciuri capitale în care nu am arătat nimic. E vina antrenorului aici, pentru că avem jucători de valoare, dar nu poţi mereu să te aperi, mai ales cu Grecia, care cred că este o echipă de aceeaşi valoare ca noi„, a spus Mutu, la România TV.

„Nu vreau să spun eu dacă trebuie să plece Piţurcă. El ştie mai bine ce are de făcut, Mircea Sandu ştie ce are de făcut, dar să nu uităm că are o clauză de reziliere a contractului de peste un milion de euro şi nu cred că va renunţa la aceşti bani”, a punctat fostul internaţional.

„Viitorul meu la naţională e închis. M-am iluzionat înainte de baraj că poate, poate voi fi chemat, eu am vrut să lupt pentru echipa naţională, dar nu am fost patetic. Cu Piţurcă eu nu am avut un schimb de replici, doar cu poza aceea am vrut să destind puţin atmosfera”, a mai spus Mutu.

Referitor la faptul că a fost criticat de mai mulţi jucători ai naţionalei, printre care şi Marius Niculae pentru montajul foto postat pe Facebook, în care Piţurcă era înlocuit de Mister Bean, Mutu a spus: „Marius Niculae nu ar trebui să vorbească, că ştie foarte bine cine sunt eu”.

Adrian Mutu mai crede că Victor Piţurcă a greşit când a intrat în conflict cu mai mulţi jucători foarte importanţi pentru naţională, cum sunt Mirel Rădoi, Cristi Săpunaru, Radu Ştefan şi chiar el însuşi. „Dacă am fi fost toşi aceştia, sigur ne-am fi calificat”, a punctat Mutu.

România a ratat calificarea la turneul final al CM 2014, după ce a pierdut barajul cu Grecia, scor 1-3 în tur, la Pireu, şi scor 1-1 marţi, pe Naţional Arena, la Bucureşti.