Muzica a pierdut un artist uriaş. Basistul lui George Michael şi al trupei Wham! a murit la 65 de ani

Basistul Deon Estus a murit la vârsta 65 de ani. Muzicianul american, care era cunoscut drept „al treilea membru al trupei Wham!”, a colaborat cu grupul lui George Michael la mai multe albume și a mers în mai multe turnee.

12 oct. 2021, 17:56
Muzica a pierdut un artist uriaş. Basistul lui George Michael şi al trupei Wham! a murit la 65 de ani

Anunțul morţii lui Deon Estus a fost făcut pe contul oficial de Twitter al muzicianului. „Cu mare tristețe anunț că Deon Estus a decedat în această dimineață. Deon a fost cel mai bine cunoscut ca al treilea membru al trupei Wham! Era pasionat de muzică și îi plăcea să împărtășească asta fanilor săi fideli”. Născut pe 4 iulie 1956, Deon Estus și-a început cariera în grupul R&B Brainstorm, căruia i s-a alăturat când era încă adolescent, şi alături de care a înregistrat două albume. În 1982, a refuzat să participe la albumul „Midnight Love”, al lui Marvin Gaye, pe care găsim ultimul său hit, „Sexual Healing”, spunând că este prea ocupat ca să lucreze la partea lui din album. În același timp însă, s-a alăturat grupului Wham!, compus din George Michael și Andrew Ridgeley.

Muzicianul va însoți duo-ul pe albumele „Fantastic” și „Make It Big”, care conțin hiturile „Wake Me Up Before You Go-Go” sau „Club Tropicana”, dar și în timpul turneelor ​​lor. Wham! a fost primul grup occidental care a cântat în China comunistă, în martie 1985. „A fost prima dată când chinezii au auzit muzica ieșind din difuzoare, prima dată când au putut dansa la un concert. A fost istoric ”, își amintea el într-un interviu acordat Billboard.

Citeşte şi Doi actori îndrăgiți din România joacă într-un film alături de greii Hollywood-ului, Samuel L. Jackson și Michael Keaton

Deon Estus a mai cântat, de-a lungul carierei, a cântat alături şi de alte nume mari ale muzicii, precum Elton John, Tina Turner, Annie Lennox și Frank Zappa.