N-ai chef de sală? Un pahar de vin roşu echivalează cu o oră de gimnastică

Cercetătorii canadieni le dau veşti bune celor care nu au chef să ardă calorii în sala de gimnastică. Specialiştii susţin că un pahar de vin roşu este echivalentul unei ore de gimnastică pentru arderea caloriilor.

03 feb. 2015, 17:37

Studiile privind efectele consumului de vin roşu făcute de către cercetătorii canadieni din Alberta au arătat care sunt benficiile resveratrolului – un produs ce se regăseşte în vinul roşu  – pentru cei care nu prea sunt amatori de mers la sala de gimnastică.

Astfel, specialiştii au descoperit că resveratrolul din vinul roşu are aceleaşi beneficii ca şi exerciţiile de gimnastică pentru arderea caloriilor. În plus, resveratrolul îmbunătăţeşte performanţele fizice, funcţionarea inimii şi întăreşte musculatura.

Citeşte şi Un pahar de alcool pe zi face inima mai sănătoasă

Beneficiile pentru organismul uman ale vinului roşu sunt foarte bine documentate, având o istorie bogată. S-a demonstrat că persoanele care consmă un pahar de vin roşu pe zi este puţin probabil să se îmbolnăvească de cancer sau să facă demenţă. De asemenea, vinul roşu reglează este bun pentru inimă, înctineşte procesul de îmbătrânire şi reglează conţinutul de zahăr în sânge.

Dar pentru ca efectul scontat să se manifeste, este esenţial ca vinul roşu să se consume exact ca un medicament, cu moderaţie şi să nu se transforme în exces, caz în care efectul fiind exact contrariul. Efectele nu sunt valabile şi în cazul vinului alb. Pentru cei care nu consumă vin roşu, resveratrolul se găsesşte şi în strugurii roşii, ciocolata neagră, untul de alune şi în afine.