N-o să-ţi vină să crezi! Borcea a ajuns la Dinamo ca ŞOFER

La începutul acestei săptămâni s-a oficializat despărţirea dintre Cristi Borcea şi Dinamo, acesta vânzând acţiunile pe care le deţinea la club lui Dragoş Săvulescu. Despre cum a fost Borcea ca şef la Dinamo se ştiu destule, însă felul în care el a intrat pe poarta clubului pentru care respira nu este cunoscut de mulţi.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 08:42
N-o să-ţi vină să crezi! Borcea a ajuns la Dinamo ca ŞOFER

Cristi Borcea a ajuns la Dinamo în urmă cu aproape 18 ani. Juca fotbal la juniori şi visul lui era încă de pe atunci Dinamo. Cum calităţile de fotbalist nu prea l-au ajutat să se impună în Ştefan cel Mare, Borcea era dispus să facă orice la club. A început prin a se împrieteni cu jucătorii şi care erau atunci la Dinamo şi cărora le căra genţile, iar unul dintre cei mai apropiaţi, Cornel Ţălnar, l-a ajutat să devină şoferul lui Cornel Dinu, scrie Libertatea.

Cornel Ţălnar a povestit pentru sursa citată că, după ce a renunţat la visul de a deveni jucător, Borcea era dispus să fac orice la Dinamo. Aşa că, la rugăminţile actualului milionar, l-a dus în faţa lui Cornel Dinu, pe care l-a implorat, practic să îl angajeze la Dinamo. „L-a întrebat: «Ce ştii să faci? Ce naiba să te pun aici?». Borcea a răspuns pe nerăsuflate: «Orice! Portar la stadion, paznic, şofer. Eu sunt dinamovist convins şi visul meu e să lucrez aici»”, a povestit Ţălnar.

Treptat, Borcea a urcat apoi în ierarhie la Dinamo. A fost pe rând director sportiv, director de marketing, director executiv şi general şi apoi, ajutat şi de faptul că a pus pe picioare afacerea cu butelii, a putut să devină acţionar la club. Indiferent de funcţia pe care a ocupat-o în club, Borcea a fost cel mai pătimaş şef al lui Dinamo şi chiar a fost acuzat de multe ori că amesteca prea mult lucrurile.

În ultimul al, în special după divorţul de prima sa soţie, Mihaela, şi oficializarea relaţiei cu actuala sa nevastă, Alina, Borcea s-a îndepărtat destul de mult de Dinamo, în principal din cauza problemelor de sănătate, iar acum singura sa relaţie cu clubul este aceea de suporter.