Nadia Comăneci şi Florin Piersic, printre sfinţi, în pictura unei CATEDRALE unice în Europa VIDEO

Publicat: Miercuri, 07 August 2013 11:09 // Actualizat: Miercuri, 07 August 2013 11:18 // Sursa: RTV.net

O biserică romano-catolică din România este unică în Europa. Pe lângă arhitectura ieştiă din comun, Catedrala de la Orşova uimeşte şi prin pictura sa mordernă. Astfel, fosta mare campioană Nadia Comăneci, Florin Piersic sau fostul Beatles John Lennon sunt pictaţi printre sfinţi.

Catedrala Romano Catolică de la Orşova este considerată o adevărată capodoperă arhitecturală a secolului XX. Astfel, ea uimeşte atât prin forma sa, aceea de cort cu un acoperiş în formă de cruce, dar şi prin pictură, după ce mai multe persoanlităţi din perioada respectivă au fost pictate printre sfinţi, potrivit România TV.

Citeşte şi Cele mai ciudate biserici. De la catedrala de oase, la cea gonflabilă GALERIE FOTO

Construcţia lăcaşului de cult a avut loc în anii '70, sub supravegherea arhitectului neamţ Hans Hackelmann. Ea a fost pictată de pictorul Gabriel Popa, în manieră modernă. Astfel, printre sfinţi, în diferite imagini religioase, sunt pictate numeroase personalităţi, cum ar fi revoluţionarul bolşevic Lenin , gimnasta Nadia Comăneci, dar şi fostul Beatles John Lennon. Mai mult, Florin Piersic şi Nadia Comăneci sunt şi ei prezenţi.

Citeşte şi Imagini de colecţie cu Nadia Comăneci şi Ion Dolănescu, de pe vremea când se iubeau nebuneşte FOTO

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 aug 08:21
...în Europa. Pe lângă arhitectura ieştiă din comun, Catedrala de la Orşova uimeşte şi prin pictura sa mordernă. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H