Nadia Savcenko ar putea renunţa la greva foamei dacă starea sa va deveni foarte critică

Nadia Savcenko, aflată în detenţie în Rusia, ar putea renunţa la greva foamei dacă starea sa va deveni foarte critică, a anunţat avocatul pilotului militar ucrainean.

04 mart. 2015, 09:16
Nadia Savcenko ar putea renunţa la greva foamei dacă starea sa va deveni foarte critică

Nadia Savcenko ar putea renunţa la greva foamei dacă starea sa va deveni foarte critică, potrivit BBC News, care citează o declaraţie a avocatului pilotului militar ucrainean.

„Mi-a dat cuvântul că va asculta şi va renunţa (la greva foamei) dacă starea sa va deveni foarte critică. Aşa a spus ea”, a scris pe Twitter avocatul Mark Feighin.

Nadia Savcenko este acuzată de complicitate la uciderea a doi jurnalişti ruşi în estul Ucrainei şi este reţinută într-un penitenciar din Moscova.

Ea a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de menţinerea sa în arest în Rusia.

Nadia Savcenko, în vârstă de 33 de ani, care a fost capturată de separatişti în estul Ucrainei şi trimisă în Rusia, a fost aleasă  în absenţă deputată în noul parlament de la Kiev, în decembrie 2014, făcând parte din noul val de aleşi care au luat parte la revoluţia ‘Euromaidan’ de la Kiev şi care au luptat împotriva separatiştilor proruşi.

Citeşte şi Un ofiţer de RANG ÎNALT a fost ARESTAT pentru SPIONAJ în favoarea Rusiei

Deşi este reţinută în Moscova, Nadia Savcenko a reuşit să depună jurământul de deputat cu ajutorul unui avocat. Ea este una dintre cei câteva sute de prizonieri deţinuţi de separatişti şi a căror eliberare a fost solicitată de Ucraina până la sfârşitul anului, notează Reuters.