Nadia Comăneci încasează lunar de la statul român o pensie cât patru salarii medii pe economie

Nadia Comăneci este una dintre emblemele României, cunoscută peste tot în lume pentru prima notă de 10 din gimnastica mondială, obţinută la Olimpiada de a Montreal din 1976, iar pentru performanţa ei fosta gimnastă încasează o pensie frumoasă de la statul român.

RomaniaTV.net
01 aug. 2020, 16:13
Nadia Comăneci încasează lunar de la statul român o pensie cât patru salarii medii pe economie

În urmă cu aproape 44 de ani, pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci intra în istoria gimnasticii cu prima notă de 10. A obținut-o la bârnă, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Montreal. Micuța gimnastă avea doar 14 ani, pe atunci. O mână de copil care a adus atâta faimă și recunoaștere României.

De aceea, pentru întreaga activitate, dar mai ales pentru performanța din Canada, statul român îi oferă Nadiei o pensie lunară de 13.149 de lei, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, în România renta viageră a fost adăugată în Legea Sportului încă din 2000, pentru că foarte mulţi foşti sportivi trăiau în condiţii inumane.

De aceea, statul român a stabilit o rentă lunară celor care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice sau au obţinut locul întâi la Campionatele Mondiale sau Europene în probele olimpice.

Ea se calculează raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar un sportiv care a câştigat aurul şi la Jocurile Olimpice, şi la Mondiale, şi la Europene poate ajunge la peste 12.000 de lei.

Printre sportivii români care primesc pensie de la stat se numără Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu sau Veronica Cochelea.

Citeşte şi: S-a aflat! Câţi bani avea Gigi Becali la Revoluţia din 1989


loading...
Partenerii noștri