Naftogaz Ukrainî: Există pericolul ca Rusia să sisteze alimentările de gaze pentru Europa

Publicat: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 13:52 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 13:52 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele companiei publice ucrainene de gaz Naftogaz Ukrainî, Andrei Kobolev, a declarat sâmbătă că există o ameninţare reală ca livrările de gaz rusesc către Europa, via Ucraina, să fie suspendate.

Prin această rută trece jumătate din volumul total din acest combustibil pe care Rusia îl exportă către consumatorii europeni, transmite EFE, citat de Agerpres.

'Din păcate, dacă politica va avea câştig de cauză asupra economiei, această ameninţare este foarte mare', a declarat Kobolev pentru ziarul digital ucrainean ZN.UA.

Kobolev a adăugat că Naftogaz Ukrainî vede două modalităţi de evitare a sistării livrărilor de gaz rusesc către Europa via Ucraina. 'Fie ajungem la un acord cu (grupul rus) Gazprom care să implice menţinerea preţurilor actuale, fie va trebui să ajungem la un acord cu companiile europene, să ne vândă gaz pe care-l cumpără din Rusia şi să înceapă să plătească pentru serviciile noastre de tranzit', a explicat şeful companiei publice ucrainene de gaz.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cerere combustibil economie gaz mentinerea preturilor Rusia tranzit Ucraina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 apr 23:20
...există o ameninţare reală ca livrările de gaz rusesc către Europa, via Ucraina, să fie suspendate. Citește mai departe…

...
12 apr 14:08
...

Preşedintele companiei publice ucrainene de gaz Naftogaz Ukrainî, Andrei Kobolev, a declarat...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H