Naomi Osaka s-a retras şi de la Wimbledon 2021

Naomi Osaka a anunţat că nu va participa la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon. Anunţul vine la 4 ore de la anunţul lui Rafael Nadal, care a transmis că nu va merge nici la Londra, nici la Tokyo.

17 iun. 2021, 22:32
Naomi Osaka s-a retras şi de la Wimbledon 2021

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 2 WTA, nu va evolua nici la turneul de la Wimbledon, după ce s-a retras de la Roland Garros, înaintea turului al doilea, deoarece a fost amendată şi ameninţată cu excluderea pentru că a boicotat conferinţele de presă.

„Naomi nu va juca Wimbledon anul acesta. Ea îşi acordă timp cu prietenii şi familia. Va fi pregătită pentru Jocurile Olimpice şi este încântată să joace în faţa fanilor ei de acasă”, se arată într-un comunicat el echipei ei.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan. Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

Rafael Nadal a luat cea mai dureroasă decizie a verii. A renunţat la Wimbledon şi la Jocurile Olimpice
Ea s-a retras apoi şi de la turneul de la Berlin, programat în acestă săptămână, prima a sezonului pe iarbă.

Sally Bolton, directorul executiv de la Wimbledon, a dezvăluit că, în acest moment, All England Club se aşteaptă ca Osaka să concureze la turneul, care începe pe 28 iunie.

Bolton a spus: „Am contactat echipa ei, nu am vorbit cu Naomi însăşi. În acest moment este înscrisă în turneu şi nu am primit vreo informare că nu va concura.”

Directorul turneului, Jamie Baker, a adăugat: „Am avut o discuţie cu echipa ei. Este absolut clar că suntem aici, suntem deschişi pentru orice discuţie, atunci când vor dori să aibă această discuţie. Sperăm că este de la sine înţeles că ne dorim să avem cei mai buni jucători concurând aici, indiferent de situaţie.”

„Tratăm fiecare jucător cu o grijă extraordinară. Acesta este unul dintre principalele obiective pentru mine şi e rolul meu să fac asta. Am construit aceste relaţii, astfel că există un dialog constant şi continuu şi vom continua să ne comportăm în acest fel. „, a mai spus Jamie Baker.

Cristiano Ronaldo, gestul şocant după care Coca-Cola a pierdut 4 miliarde de dolari. „Beți apă!” VIDEO