NASA: Apocalipsa nu vine nici în 2012

Specialiştii de la NASA au desfiinţat unul dintre miturile care îngrozesc lumea. Şi anume că anul 2012 marchează Apocalisa. Unul dintre astronomii agenţiei spaţiale a demontat fiecare teorie într-o conferinţă de presă.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 21:48
NASA: Apocalipsa nu vine nici în 2012

Donald Yeomans susţine că vom dormi bine şi pe 21 decembrie anul viitor. Semn clar că sfârşitul lumii nu vine în 2012, aşa cum au prezis mai mulţi cercetători până acum.

Prima teorie desfiinţată de astronom a fost chiar cea potrivit căreia mayaşii au prezis apocalipsa. Omul de ştiinţă de la NASA spune că aceştia aveau două moduri de a calcula timpul: un calendar scurt şi unul lung. Astfel, pe 21 decembrie 2012 se va încheia calendarul scurt, nici vorbă de sfârşitul planetei.

Specialistul NASA a spus că nici alinierea planetelor, furtunile solare sau inversarea polilor magnetici nu reprezintă motive de îngrijorare. Cu toate acestea, apocalipsa anunţată a creat o adevărată isterie. În plus, mai mulţi americani au crezut că sfârşitul lumii va veni pe 21 mai anul acesta după profeţia lui Harold Camping. Pentru acesta, isteria creată s-a dovedit a fi o afacere profitabilă. El a strâns 100 de milioane de dolari de pe urma prezicerilor.