Naşa fiului lui Bercea Mondial, numită de Parlament în Consiliul Legislativ

Numiri controversate în functii cheie în stat. Parlamentul a numit-o pe naşa lui Judecător, fiul lui Bercea Mondial, în Consiliul Legislativ. Mamă de primar si fost secretar de stat, aceasta va încasa 16 mii de lei lunar în noua functie.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 10:30
Naşa fiului lui Bercea Mondial, numită de Parlament în Consiliul Legislativ

Nașa lui Judecător, unul din cei opt copii ai interlopului Bercea Mondial, a fost numită de Parlament în Consiliul Legislativ. Este vorba despre judecătoarea Sofia Mariana Moț, fost secretar de stat în Ministerul Justitiei, pe vremea lui Florin Iordache. Prin votul Parlamenului, Mariana Moţ a devenit astfel sefă la Secţia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ – o funcție de demnitate publică în care va încasa 16 mii de lei lunar.

Presa a scris în nenumărate rânduri că Bercea Mondial se lăuda peste tot cu rudele sale din Justitie. Magistratul Mariana Moţ a fost moaşa lui Judecător, copilul lui Bercea Mondial. Fiul judecătoarei este fostul deputat Emil Moț, în prezent primar la Slatina.

Fiul judecătoarei Mariana Moț este fostul deputat PSD Emil Moț, între timp ales primar de Slatina.

Pe data de 4 iunie 2014, site-ul magistrati.ro mentiona numele Marianei Mot pe lunga lista a celor care i-au nasit copiii interlopului.

„Bercea Mondialu’ detine o adevarata „colectie” de nasi celebri. Lista a fost deschisa de Maria Huza, fost presedinte al Tribunalului Bucuresti, care l-a botezat, in anul 2005, pe Judecator, unul dintre fiii lui Bercea. Moasa micutului Judecator a fost Mariana Sofia Mot, magistrat la Tribunalul Olt.Lista nasilor ii mai contine pe Gheorghe Brenciu (fost procuror sef), care l-a botezat pe Televizor, Gabriel Diaconu (fost viceprimar al Slatinei) si Marian Chitea (director Hidroserv Slatina), care l-a botezat pe unul dintre nepotii lui Bercea. Pe lista se afla si Theodor Stolojan, cel care l-a botezat, in anul 2004, pe Printisor, alt fiu al interlopului.”, se arăta în articol.

Citeşte şi: Audieri la DNA în dosarul UNIFARM. Fostul director Adrian Ionel, acuzat de luare de mită