NASA oferă turul Lunii în mai puţin de 5 minute VIDEO

Puţini oameni de pe Terra vor avea vreodată şansa să ajungă să vadă Luna de aproape. Pentru toţi ceilalţi, NASA a realizat un film detaliat care ne-o arată aşa cum nu am mai văzut-o vreodată.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 16:13
NASA oferă turul Lunii în mai puţin de 5 minute VIDEO

NASA a dat publicităţii un film în format HD în care curioşii pot vedea imagini rare de pe Lună. „Datorită unor noi măsurători, avem imagini fără precedent de pe suprafaţa Lunii şi o nouă perspectivă asupra felului cum aceasta a ajuns să arate aşa cum arată acum”, scriu cei de la Agenţia Spaţială, în descrierea filmului postat pe YouTube.

NASA susţine că Luna a rămas în mare neschimbată de-a lungul istoriei omenirii, singura care s-a modificat fiind capacitatea noastră de înţelegere.

NASA oferă imagini mai detaliate ca niciodată de pe Lună: cratere imense, Polul Sud al acesteia, cunoscut şi ca Bazinul Aitken, unul dintre cele mai mari cratere de impact din Sistemul Solar, formaţiuni muntoase şi imagini de pe partea întunecată a Lunii, care nu este vizibilă de pe Pământ. În filmuleţul realizat de NASA este prezentat şi locul de aselenizare a misiunii Apollo 17, a 11-a şi ultima misiune umană din programul spaţial american, situat în Valea Taurus Littrow.