NASA s-a săturat de teoriile conspiraţiei: A descărcat 8.400 de imagini ale misiunilor Apollo pe Lună FOTO

Unii susţin că a fost "un pas uriaş pentru omenire", alţii susţin că a fost "o făcătură". Cu toate acestea, aselenizarea este încă un subiect care provoacă emoţii amestecate.

RomaniaTV.net
29 nov. 2015, 16:54

NASA a primit recent o serie de fotografii capturate de astronauţii de pe Apollo în misiunilor lor pe Lună, ce se regăsesc în cadrul  Project Apollo Archive Flickr account.

Sunt aproximativ 8.400 de imagini cu înaltă rezoluţie. Imaginile au fost publicate de Kipp Teague, un pasionat care gestionează Project Apollo Archive.

Între 1961 și 1975, astronauții erau echipați cu camere foto Hasselblad. În 2004, Kipp Teague a început să scaneze imaginile și să obțină „versiuni necomprimate, de înaltă rezoluție, a explicat el pentru The Planetary Society.

De la zboruri pregătitoare până la „un mic pas pentru om”, imaginile prezintă și scene din viața cotidiană ale astronauților. Programul Apollo a constat într-o serie de zboruri spațiale efectuate de Statele Unite ale Americii între anii 1961 și 1972.

Proiectul, coordonat de NASA, a avut ca principal obiectiv „aselenizarea unui om și întoarcerea lui în siguranță pe Pământ” până la sfârșitul decadei 1960-1970. Acest obiectiv a fost atins de Apollo 11 în iulie 1969.

Iată câteva dintre acestea: