NASA şi-a evacuat astronauţii dintr-un laborator subacvatic, din cauza unui uragan

Din cauza apropierii uraganului Rina, NASA a fost nevoită să evacueze patru astronauţi care se aflau la bordul laboratorului subacvatic Aquarius în largul coastei Florida.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 18:04
NASA şi-a evacuat astronauţii dintr-un laborator subacvatic, din cauza unui uragan

‘Echipa noastră a părăsit Aquarius şi se îndreaptă spre bărcile de salvare. În curând vom fi pe uscat’, scrie unul din cei patru în microblogul NASA de pe Twitter, scrie Agerpres.

Echipajul compus din Shannon Walker, Steve Squyres, japonezul Takuya Onishi şi canadianul David Saint-Jacques se afla în laborator pentru o misiune de 13 zile în scopul antrenamentelor pentru un viitor zbor pe unul din asteroizii din sistemul nostru solar. Acest proiect este preconizat de NASA pentru anul 2025.

În prezent, potrivit Centrului Naţional pentru Prognoza Uraganelor din Miami, uraganul Rina, clasat în categoria a doua pe scara Saffir-Simpson, care are cinci trepte, se află la 330 km de coasta de est a Mexicului şi se deplasează cu o viteză medie de şase kilometri pe oră.

Viteza rafalelor de vânt în epicentrul furtunii atinge 175 de km pe oră. Experţii aşteaptă ca miercuri Rina să se intensifice până la uragan de categoria trei.