Născută la 24 de săptămâni, cu mâna cât o monedă! Cum arată Isabella, după ce a primit 5% şanse de viaţă

Isabella Evans s-a născut la doar 24 de săptămâni, iar la naştere mânuţa ei avea dimensiunea cât a unei monede, iar corpul cât un pachet de şerveţele umede pentru copii. Cu toate acestea micuţa s-a luptat, iar după şase luni a părăsit spitalul.            

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 09:31

Fetiţa s-a născut prematur prin cezariană, după nişte complicaţii în a 24-a săptămână de sarcină, cu o greutate de 340 grame. Medicii s-au temut de viaţa acesteia şi i-au oferit doar 5% şanse de supravieţuire.

Cu toate acestea, după multe lupte şi operaţii, părinţii Ryan Evans şi Kym Brown au reuşit să o ducă pe Isabella acasă.

„Am fi putut să o pierdem, a fost aproape de atâtea ori. Însă, nu a încetat să lupte niciodată” , a declarat mama fetiţei, care a aflat în luna a treia de sarcină faptul că suferă de pre-eclampsie, o afecţiune care poate fi fatală atât pentru mama, cât şi pentru pruncul ei.

În urmai unei ecografii în luna a treia de sarcina, 21 de săptămâni, medicii au descoperit faptul că Isabella a încetat să crească, iar ritmul cardiac să scadă, moment în care medicii au decis să o opereze.

Isabella este cel mai mic copil născut prematur din Marea Britanie din ultimii 15 ani. În luna iunie a anului 2019, aceasta cântărea cât o doză de coca cola. La naştere aceasta a fost pusă într-o folie cu bule pentru a-i asigura căldură şi într-un incubator pentru a putea respira.

O luptătoare, Isabella a suferit mai multe intervenţii chirurgicale

La doar trei săptămâni medicii au descoperit faptul că Isabella avea o gaură în intestin, pentru care micuţa avea nevoie de două operaţii în trei luni. Mai mult decât atât, aceasta a avut nevoie şi de o intervenţie chirurgicală cu laser la ochi.

„Ne-am pregătit pentru ce este mai rău, așa că atunci când am primit apelul care ne-a spus că operațiunea a decurs bine, am fost în stare de șoc.” , a povestitmama Isabellei.

În cele din urmă, Isabella a reuşit să părăsească spitalul, cu câteva zile înainte de Crăciun, iar acum cântăreşte greutatea normală a unui copil. Aceasta a început să se ridici în picioare şi să mănânce ca un copil normal.

„Se târâie şi începe să se ridice în picioare, are un apetit deosebit. Favoritul ei este sandvişul cu brânză şi avocadă. Este atât de fericită şi zâmbeşte tuturor persoanele. Este incredibil cât de departe a ajuns”