Năstase a rămas fără ouă, dar ferma îi aduce bani

În declaraţiile de avere ale lui Adrian Năstase din ultimii doi ani, sunt trecuţi 150.000 de euro ca venit din activitatea firmei avicole de la Cornu. Paradoxal este faptul că ferma nu mai are găini de mai mulţi ani, scriu jurnaliştii de la romanialibera.ro.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Năstase a rămas fără ouă, dar ferma îi aduce bani

Potrivit sursei citate, în declaraţiile de avere din 2010, Adrian Năstase menţionează că, în anul fiscal 1 ianuarie 2009-31 decembrie 2009, soţia sa a câşti­gat din activităţi agricole pentru care deţine şi certificat de producător, suma de 305.000 lei.

În anul următor, Năstase menţionează în acte că, între 1 ianuarie 2010 şi 31 decembrie 2010, soţia sa a câştigat, din aceleaşi activităţi, 295.000 lei.

Contactat de jurnaliştii de la România Liberă, fostul premier a explicat că veniturile trecute în decla­raţiile de avere au fost obţinute pe baza „certificatului de producător” al soţiei şi provin din vânzarea ouălor de la ferma din Cornu.

Cu toate acestea, nu mai puţin de şapte localnici le-au spus jurnaliştilor că ferma este depopulată de mai mulţi ani. „La fermă nu e nimeni. Nu mai sunt de mult găini, de ani de zile. De ani de zile nu mai are producţie. Cu mult înainte de 2010 nu mai are găini”, a declarat o vecină a fostului premier.

„Nu mai vine nimeni. Dacă aveau fermă de păsări cu ouă, normal că intrau maşini şi luau, dar acum nu mai au de ani de zile. De 5-6 ani, cine ştie? Nu aveţi ce căuta aici, că nu e nici o activitate. E mort totul de mult”, a declarat o a doua. Un altul spune că Năstase a păstrat doar un număr redus de găini, circa 30-40, pentru casă.

Şi veterinarul din Cornu a afirmat că ferma lui Năstase este depopulată. „De mult timp. De câţiva ani. De trei ani-trei ani jumate”, a spus medicul veterinar.

Viceprimarul Nicolae Manta a afirmat că soţia fostului prim-ministru, Dana Năstase, nu mai deţine certificat de producător agricol care să-i permită comercializarea ouălor. „Nu mai funcţio­­­nează ferma lui Dana Năstase (…) E ceva timp de când nu mai func­ţionează, imediat după ce a fost problema cu gripa aviară parcă”, a spus viceprimarul.