Năstase: Am pariat că motivarea condamnării mele va fi „difuzată” în campania electorală

Adrian Năstase afirmă că nu avea dubii în privinţa momentului în care va fi publicată motivarea condamnării sale. Fostul premier scrie pe blogul personal că făcuse chiar un pariu referitor la "difuzarea" motivării în timpul campaniei electorale. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 11:07
Năstase: Am pariat că motivarea condamnării mele va fi „difuzată” în campania electorală

„Recursul de la ICCJ, în procesul afişelor electorale, a durat 5 săptămâni. Motivarea condamnării a durat 5 luni! A fost mai uşor de dat sentinţa! Nu am citit încă motivarea, aşa încât nu pot să o comentez, deocamdată. Pot să vă spun însă că am făcut un pariu cu un prieten, eu spunând că motivarea va fi „difuzată” în perioada campaniei electorale, iar el considerând că motivarea va fi dată după alegeri. Evident, am câştigat pariul, pentru că era o problemă de ‘strategie’….”, scrie Năstase.

Înalta Curte arată, în motivarea deciziei de condamnare a lui Adrian Năstase, că dosarul „Trofeul calităţii” reprezintă „un caz de corupţie la cel mai înalt nivel”, iar campania lui Năstase „a ajuns să fie finanţată de mii de persoane fără ştirea acestora”.

„Activitatea infracţională ce a făcut obiectul prezentei cauze reprezintă, fără echivoc, un caz de corupţie la cel mai înalt nivel, prin implicarea unei persoane care nu era un simplu preşedinte de partid, ci unul dintre cei mai importanţi exponenţi ai clasei politice româneşti, preşedinte al celui mai mare partid politic la nivelul anului 2004, prim-ministru în funcţie la acel moment şi candidat cotat cu şanse reale la cea mai înaltă demnitate a statului român”, susţin magistraţii instanţei supreme în motivare.