Năstase, atac la Iohannis: Odată adoptată Strategia Naţională de Apărare, CSAT devine primul guvern al ţării

Fostul premier Adrian Năstase critică, pe blogul personal, Strategia Naţională de Apărare, spunând că asistăm la o "revizuire pe şest" a Constituţiei". Fostul lider PSD consideră că Strategia Naţională de Apărare a lui Klaus Iohannis transformă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în primul guvern al ţării, iar adevăratul guvern rămâne cu atribuţiuni în domeniile mai puţin importante.

16 iul. 2015, 11:00
Năstase, atac la Iohannis: Odată adoptată Strategia Naţională de Apărare, CSAT devine primul guvern al ţării

„Pentru că nu s-a dorit, anul trecut, revizuirea Constitutiei, se face, acum, pe sest, Mica revizuire, pentru a se redefini „echilibrul” intre cele două componente ale Executivului – presedinte si guvern.

Citeşte şi: Adrian Năstase, despre retragerea lui Ponta: Când ai impresia că ai rezolvat o problemă, apar altele

De aceea, a fost adoptată Strategia Natională de Apărare. E vorba de apărarea interesului national, ceea ce inseamnă că CSAT va deveni primul guvern al tării, ocupându-se de toate lucrurile importante, inclusiv de invătământ si de sănătate, guvernul urmând să se ocupe de celelalte.

In acest fel, nu mai este nevoie, in anii urmatori, de revizuirea, propriu-zisă, noi avand posibilitatea sa ne ocupam, in liniste, de crizele politice. Acestea ne vor tine ocupati pana cand capitalul strain se va fi instalat definitiv. Castigul va fi ca, intre timp, noi vom fi dobandit valorile si principiile occidentale”, a scris Adrian Năstase pe blog.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat pe 23 iunie Strategia Națională de Apărare a Țării. Decizia a fost luată cu 282 voturi „pentru”, o abținere și un vot „împotrivă”.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a prezentat Parlamentului Strategia Națională de Apărare a Țării, intitulată „O Românie puternică în Europa și în lume”.

Criticii documentului, printre care şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au afirmat că Strategia transformă România într-o republică prezidenţială.