Năstase: Băsescu a introdus o nouă categorie de acte trimise Parlamentului: rugămintea electorală

Adrian Năstase a scris joi pe blog că prin ,,discursul electoral” susţinut de Traian Băsescu, şeful statului şi-a exprimat ,,compasiunea” faţă de românii cărora populaţia de ,,politicieni ticăloşi” le ,,cotropeşte” MCV, şi că a introdus Parlamentului o nouă categorie de acte, ,,rugămintea electorală".

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 08:14
Năstase: Băsescu a introdus o nouă categorie de acte trimise Parlamentului: rugămintea electorală

„În discursul său, Traian Băsescu a introdus o categorie nouă de acte trimise Parlamentului. Alături de mesaj, prevăzut de art. 88 din Constituţie, putem, adăuga de acum, şi „rugămintea” electorală”, scrie Adrian Năstase.

Fostul premier vede în spusele preşedintelui mesajul că în România „se află două populaţii – ‘românii’ şi ‘politicienii'”, concluzia fiind aceea că: „politicienii sunt un fel de imigranţi răi care le crează probleme românilor”.

„În discursul său electoral din 12 noiembrie, Traian Băsescu şi-a exprimat de vreo 10 ori compasiunea faţă de „românii” cărora populaţia de „politicieni” ticăloşi le cotropeşte MCV-ul (atât de bine pregătit de Monica Macovei şi de prietenii de la Bruxelles) şi Schengen-ul care, spun unii, trebuia să fie gata de vreun an, dar populatia de olandezi care transportă flori în România nu a fost de acord, chiar dacă vameşii români – purtându-se eroic – le-au ţinut camioanele la graniţă”, este de părere Adrian Năstase.

„Ce este însă Traian Băsescu?”, se întreabă fostul lider al PSD, ironizând frecventele trimiteri ale şefului statului la „statul de drept”:

„Ceea ce nu a reieşit foarte clar din acest discurs, se referă la întrebarea: dar Traian Băsescu ce e? E „român” şi „politician”? Este australian? Este farmacist? Sau este, de fapt, un fel de guvernator străin, trimis să arbitreze relaţia dintre „români”şi „politicieni”? Ca să fim corecţi până la capăt, în discursurile altor reprezentanţi de partide, mai apare o populaţie – aceea a „oamenilor” („oamenii vor”, „oamenii nu vor”, „oamenii îşi doresc” etc). Interesant este faptul că, în discursurile politice nu este menţionată populaţia de „cetăţeni” – cei care au un contract cu „statul de drept”, concept atât de drag lui Traian Băsescu, drept pentru care, în 12 noiembrie, l-a folosit de 17 ori!”.

„În 9 decembrie, însă, populaţia de „cetăţeni” va vota”, conchide Năstase.


loading...