Năstase: Băsescu se preface că e prost?

Adrian Năstase se întreabă retoric dacă nu cumva Traian Băsescu "se preface că e prost". Într-o postare pe blogul personal, fostul premier afirmă că preşedintele este cel care a avut iniţiativa modificării legislative care i-a permis să numească şeful DNA la propunerea ministerului Justiţiei, astfel că dilema sa cu privire la prevederile constituţionale ar fi una de faţadă.

RomaniaTV.net
06 ian. 2013, 19:25
Năstase: Băsescu se preface că e prost?

„La şedinţa de vineri a CSM, Băsescu le-a cerut membrilor CSM „opinia” în legătură cu aplicarea articolului 134 din Constituţie în ceea ce priveşte numirea şefilor parchetelor. Pentru că el nu ştie la ce se referă. După ce a semnat, în 8 ani, peste 4200 de decrete prin care a schimbat sau a numit, în baza acestui articol şi a articolului 125, numirea sau schimbarea unor procurori şi judecători.

După ce a pus-o, în 2005, pe Macovei să schimbe legea iniţiată, în 2004, de guvernul pe care l-am condus conform căreia CSM-ul propunea procurorul general şi procurorul şef al DNA, dând această atribuţie ministrului justiţiei (adică lui Macovei), după ce a folosit această modificare a legii în cele două mandate ale sale pentru a numi şi re-numi şefii parchetelor, acum, Băsescu, nu mai ştie dacă modificarea de lege, pe care a promulgat-o, a fost sau nu constituţională!”, scrie Adrian Năstase în postarea intitulată „Băsescu se preface că e prost?”.

Fostul premier se întreabă cu ironie dacă nu ar fi mai simplu ca preşedintele să primească atributul constiţional de a numi direct şefii parchetelor.

„Poate trebuie să recurgem, din nou, la Curtea Constituţională, pentru a „clarifica” aceste aspecte?! N-ar fi mai simplu, pentru a elimina aceste „ambiguităţi”, în viitoarea Constituţie să se prevadă, simplu, că Băsescu face propunerile şi tot el numeşte şefii parchetelor?!”, subliniează Năstase.


loading...