Năstase, către Rus: NU VOI AJUNGE în arest. Voi decide SINGUR ce am de făcut

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a vorbit miercuri seara cu Adrian Năstase în legătură cu ducerea sa în arest, iar din conversaţie şi-a dat seama că fostul premier intenţionează să se sinucidă, informează România TV. Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest. El s-a împuşcat în zona gâtului. Joi dimineaţă, fostul premier a fost operat, iar medicul Şerban Brădişteanu a declarat că există riscul ca Adrian Năstase să facă infarct şi că acesta se află sub tratament psihiatric.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 11:47
Năstase, către Rus: NU VOI AJUNGE în arest. Voi decide SINGUR ce am de făcut

Conversaţia a avut loc în jurul orei 21.30.

Potrivit România TV, Ioan Rus l-a sunat pe Năstase pentru a stabili modul în care va fi adus în arest: fie se prezintă singur la Direcţia Cercetări Penale, fie va fi trimis un echipaj de poliţie care să intre în garaj pentru a-l ridica. Rus încerca astfel să găsească cea mai bună metodă de a evita ca presa să-l filmeze pe fostul premier când este dus la închisoare.

Discuţia a durat ceva mai mult, relatează România TV, iar, din modul în care a decurs, ministrul a dedus că Năstase intenţionează să facă un gest radical. 

„Eu l-am sunat. L-am rugat ori să vină singur, ori să trimit o echipă la el acasă. N-a vrut. A spus că el hotărăşte singur ce are de făcut, că el nu va ajunge niciodată în arest. A fost o discuţie mai lungă. Am vorbit mult. L-am rugat…L-am rugat să evităm un scandal, toată Europa se uită la noi. Nu… Din discuţie am realizat că avea această decizie luată, planificată. Mi-am dat seama că o să se sinucidă. Am trimis imediat o salvare, am luat toate măsurile. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca om...”, a relatat Rus.

Potrivit jurnalul.ro, Adrian Năstase i-ar fi replicat lui  Rus la telefon: „Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi părăsi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta . La insistenţele ministrului de interne că toată procedura ridicării de la domiciliu să se desfăşoare în termeni agreaţi de comun acord, Năstase a replicat dur : N-are nici un rost sa insişti. Eu nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut”.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest, în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare. Adrian Năstase şi-a pus pistolul la cap. Numai norocul a făcut ca unul dintre poliţiştii care veniseră să îl ridice să îl împiedice, iar glontul a ricoşat astfel că Adrian Năstase s-a împuşcat în zona gâtului. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. 

Fostul premier Adrian Năstase a fost operat joi dimineaţă de o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu. 

După operaţie, Şerban Brădişteanu a spus că riscul major pentru starea de sănătate a lui Adrian Năstase nu îl reprezintă eventualele complicaţii postoperatorii, cât afecţiunile cardiace ale fostului prim-ministru. Brădişteanu a mai spus că fostul premier se află sub tratament psihiatric şi va primi consiliere din partea specialiştilor.