Năstase: Decizia referitoare la candidatul PSD la prezidenţiale nu poate fi luată decât după europarlamentare

Adrian Năstase a declarat că decizia referitoare la candidatul PSD la alegerile prezidenţiale nu poate fi luată decât după europarlamentare, el afirmând că în opinia sa Victor Ponta nu doreşte să candideze decât poate obligat de colegii de partid.

RomaniaTV.net
05 apr. 2014, 19:51
Năstase: Decizia referitoare la candidatul PSD la prezidenţiale nu poate fi luată decât după europarlamentare

Victor Ponta nu cred că doreşte să candideze la prezidenţiale din acest an. S-ar putea să fie împins spre o altfel de decizie de colegii de partid. Oricum, decizia referitoare la candidatul PSD nu poate fi luată decât după europarlamentare„, a precizat sâmbătă într-o declaraţie pentru o televiziune Adrian Năstase, potrivit Agerpres.

Referitor la postarea lui Victor Ponta de pe una din reţelele de socializare în care spune că doreşte să se retragă după alegerile prezidenţiale, Adrian Năstase afirmă că ea nu oferă răspunsuri şi pune întrebări.

După părerea mea, postarea nu oferă răspunsuri ci deocamdată pune întrebări, în primul rând pentru colegi. Sunt teme legate de trecutul apropiat şi de viitorul apropiat. Vorbeşte despre proiectul în care Victor Ponta e angrenat încă de când l-am invitat să se alăture echipei mele şi care cu siguranţă e dincolo de lupta împotriva unor persoane. Nu cred că transmite ceva definitiv, ci mai degrabă defineşte mize şi ţeluri. S-ar putea ca după alegerile europarlamentare Victor Ponta să ne anunţe de intenţia de a candida la prezidenţiale, dar evident nu este încă momentul. Explicaţiile vor trebui date chiar de către Victor Ponta„, a mai spus Năstase.

Premierul Victor Ponta afirmat vineri, pe pagina sa de Facebook, că în cei 13 ani trecuţi de la numirea sa în prima funcţie guvernamentală – cea de şef al Corpului de control al Guvernului, de către premierul de la acea vreme, Adrian Năstase – a încercat să folosească toate poziţiile publice ocupate ulterior pentru a schimba în bine România.

Ponta subliniază, totodată, că anul în curs este unul cu o miză enormă şi se declară pregătit să lase locul în politică altora mai tineri, pentru a se dedica familiei, ‘după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie’.

În urmă cu exact 13 ani, în 4 aprilie 2001, premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de şef al Corpului al Guvernului ! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, prim-ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi rele !”, afirmă Victor Ponta.

Premierul adaugă că anul în curs este ‘cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădări şi dezamăgiri ) – dar şi miza sa este enormă’.

Trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi! În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea!„, conchide Victor Ponta.